Simona Paula Dobrescu

PACE ÎNTRE CULTURI, FRĂȚIE ÎNTRE POPOARE, ÎNȚELEGERE ÎNTRE RELIGII, SOLIDARITATE, JUSTIȚIE, RESPECTUL NATURII ȘI AL PATRIMONULUI CULTURAL, ISTORIC ȘI RELIGIOS MONDIAL

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 6 octombrie 2021 o delegație a Bisericii Apostolice Armene în frunte cu Sanctitatea Sa Karekin II Catolicos al Tuturor Armenilor,a fost primită în Vatican de Papa Francisc și de Cardinalul Pietro Parolin.
Cu un an în urmă, Armenia a semnat un dureros acord privind încetarea conflictului din Nagorno Karabakh, care a durat 44 de zile. În cadrul actualei vizite s-a discutat despre  consecințele catastrofice ale războiului în Arțakh, evidențiindu-se rolul comunității internaționale în depășirea gravelor probleme existente. Nu întâmplător, din delegația Sfântului Scaun a făcut parte și Arman Tatoyan, autorul unui denunț la Curtea de Justiție Internațională, privind prizonierii de război și distrugerea patrimoniului cultural armean.

“Nu sunt ușor de străbătut căile care conduc la dobândirea păcii, acest lucru este posibil numai dacă există voința de a servi binele comun.” Acestea au fost cuvintele S.S.Karekin II Catolicos al Tuturor Armenilor, rostite în cadrul Întâlnirii Internaționale dedicate Păcii, organizată de Comunitatea Sant’Egidio la Roma, în zilele de 6 și 7 octombrie 2021. Acest Meeting s-a încheiat cu o Rugăciune Ecumenică ținută la Coloseum,unde alături de Papa Francisc erau prezenți cei mai importanți leaderi religioși din lume.
În cadrul omeliei Sanctitatea Sa Karekin II a  atras atenția asupra faptului  că ” lumea întreagă are nevoie de pace și de o viață sigură.”

Simona Paula Dobrescu