Mihai Stepan Cazazian

Oră de istorie altfel la Colegiul Naţional “George Bariţiu” din Cluj

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Miercuri, 18 mai la ora 12.00 ne-am întâlnit cu mic, cu mare în amfiteatrul colegiului unde a avut loc ora de istorie despre cum şi de ce a avut loc exterminarea armenilor în masă în 1915.

Doamna directoare Alina Monica Bărăian,  profesorul de istorie Vladimir Alexandru Bogosavlievici şi Preşedinta Cercului de Istorie, eleva Sonia Lujerdean ne-au primit cu mare drag. Am vizitat expoziţia cu pozele de la Genocid expuse de noi pe holul colegiului, după care am intrat la ora de istorie.

Doamna directoare ne-a salutat şi a spus câteva cuvinte despre colaborarea fructuoasă cu UAR Sucursala Cluj şi la salutat pe domnul Karen A. Sebeși, care la rândul lui a mulţumit pentru primire şi  la prezentat pe domnul Attila Iakob, doctor în istorie şi membru al Institutului de Armenologie, profesorul orei de istorie altfel.

A fost un real succes. Elevii au fost captivaţi de felul în care domnul Jakob a expus faptele şi un lucru este sigur aceştia vor avia habar de armeni şi de Genocid. Cred că astfel putem ajuta la cunoaşterea adevărată a istoriei.