Arhiepiscopia Armeana

OLANDA | În orașul Almelo a fost deschis un nou Centrul ”Homenetmen”, cu binecuvântarea PS Episcop Datev Hagopian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

7 mai 2022 a devenit o zi istorică pentru orașul Almelo, din Olanda. În prezența a sute de compatrioți și oaspeți, a avut loc ceremonia de deschidere a centrului ,,Homenetmen’’ (Organizație Sportivă a Cercetașilor Armeni) nou construit în acest oraș. Organizația ,,Homenetmen’’ a fost înființată în 1918, sub oblăduirea Federației Revoluționare Armene (Tașnagțutiun).

La inaugurare au fost prezenți Întâistătătorul Eparhiei Armene din România și Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, primarul din Almelo, dl. Arjen Gerritsen, zeci de membri ai consiliului local și înalți oficiali, Reprezentantul Comitetului Central ,,Homenetmen’’ Vache Najarian și membrul Fedi Kazanjian, clerici și reprezentanți ai Bisericii Armene din Olanda, reprezentanți ai sindicatelor și organizațiilor armene։ AGBU, Fundația Almelo Erevan, cercetași și reprezentanți ,,Homenetmen’’ din Suedia (Sotertalia), Germania (München), Franța (Paris), Olanda (Arnhem și Alkmaar). De asemenea, au fost prezenți reprezentantul  Federației Olandeze de Fotbal,  reprezentantul  Federației Olandeze de Cercetași (Nederlandse Scouting), zeci de invitați olandezi, presa olandeză, compatrioți.

Cercetașii și invitații au intrat în sala nouă, unde a avut loc o ceremonie de ridicare a drapelurilor Olandei și ,,Homenetmen’’. Apoi au ținut discursuri PS Episcop Datev Hagopian, primarul orașului Almelo, președintele Comitetului Central ,,Homenetmen’’, reprezentantul Federației Olandeze de Fotbal, reprezentantul Federației Olandeze de Cercetași și alții. De asemenea a fost citit mesajul domnului Tigran Balayan, Ambasadorul Republicii Armenia în Olanda.

Cercetașii au recitat poezii și au introdus formarea mersului în linie. La final s-au decernat medalii, s-au înmânat suveniruri și scrisori de mulțumire.

Programul s-a încheiat cu o petrecere într-o atmosferă fericită ,,Homenetmen’’.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România