Elena Chobanyan

O nouă lege privind ¨violenţa în familie în Armenia ¨

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Centrul pentru Drepturile  Femeilor din Armenia a elaborat un proiect de lege referitor la ”violenţa în familie”. Acest proiect va fi prezentat Guvernului până în 10 decembrie anului acesta.

În 26 noiembrie, la Erevan a avut loc o dezbatere despre acest proiect, iar preşedintele Centrului pentru Drepturilor Femeilor din Armenia, Susanna Vardanyan, a spus că: ¨Există o mare diferență între violenţa dintre prieteni, vecini sau membrii de familie. Trebuie să facem o dinstincţie între toate acestea¨. Susanna Vardanyan a adăugat că legea nu este o medicaţie, prin care să putem înlătura violenţa, dar ea trebuie să fie un factor care să ducă la scăderea violenţelor.

¨Fiecare a treia femeie din Armenia este supusă violenței. Deci, conform rezultatelor cercetării anului 2007, 39 % din femei sunt supuse violenţei fizice, iar 5 % celei psihice¨, – a menţionat S. Vardanyan.

Totuşi, în prezent, femeile apelează mai des la ajutorul Centrului pentru Drepturile Femeilor, decât înainte. Iar lucrul acesta este legat mai mult de faptul că femeile din Armenia au început să se respecte şi să se informeze mai mult. ¨Însă legea va avea efect şi se va justifica numai atunci, când oamenii îşi vor schimba modul de gândire şi vor renunţa la stereotipurile vechi¨, – a subliniat preşedintele centrului respectiv.