Mihai Stepan Cazazian

SUCEAVA / ”Informații inedite despre Genocidul Armenesc. După 101 ani…”.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Photo3013

 

Luni, 18 aprilie, începând cu orele 10:30, a debutat o nouă expoziție în Muzeul Școlii Armenești din Suceava, intitulată ”Informații inedite despre Genocidul Armenesc. După 101 ani…”.

Astfel, cu ocazia programului educațional ”Școala altfel”, elevi și profesori din Suceava și-au exprimat interesul de a vizita Muzeul Școlii Armenești. În zilele de miercuri și vineri, elevi de gimnaziu și de liceu, însoțiți de profesorii de istorie ai Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava, doamna Didina Petrișor și domnul Bogdan Dranca, vor asista la un altfel de lecție de istorie: însăși prezența copiilor în Școala Armenească din Suceava îi va duce într-o lume demult apusă, dar ale cărei ecouri răzbat până la noi.

Expoziția se bazează pe documente găsite în Biblioteca Academiei Române din București, respectiv în Arhivele Naționale ale României, filiala Suceava, fondul ”Comunitatea armenească din Suceava”.

Duminică, 24 aprilie, la orele 11:30, după oficierea slujbei religioase de către preotul Torkom Mandalian în biserica Sfânta Cruce, în prezența membrilor comunității armenești din Suceava și a publicului interesat, va avea loc o prezentare amplă a conținutului expoziției.

Ne bucurăm că activitatea comunității armenești pe tărâm cultural a trezit interesul comunității locale. Comunitatea armenească colaborează cu Muzeul Bucovinei, cu care va iniția și duce la bun sfârșit două proiecte: Seara armenească și Colțul Armenesc din Muzeul Bucovinei.

Vom reveni cu amănunte.

Vă urăm, de aici din Bucovina, o săptămână frumoasă!

Corina Derla

Ultima oră  Primii elevi la scoala armeana din Suceava.
Doamna profesor Rangu  a organizat cu elevii,  in timpul programului “Scoala altfel”, o vizită in oras, pentru a-l descoperi.
Azi 19 aprilie a fost ziua dedicata armenilor si am fost cu ei la Turnu Rosu, au parcurs strada Armeneasca si au povestit despre istoria ei, au ajuns la Sfanta Cruce si la muzeul Scolii Armenesti. Iată cîteva imagini.
Photo3018
Photo3019
Photo3023