Mihai Stepan Cazazian

O nouă apreciere pentru dr. Ana Murguleț

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

decupaj

Distinsa doamnă doctor Ana Murguleț  a primit, la sfîrșitul anului trecut, Diploma de membru de Onoare al Societății Române împotriva Epilepsiei.

În prezența unei elite a medicinei românești și internaționale dr. Ana Murguleț a primit această Diplomă  ca o recunoaștere a activității ei, de peste 60 de ani, în domeniul neuro-psihiatriei infantile.

Dr. Murguleț, născută Calustian,  face parte dintr-o veche familie armenească din Cetatea Albă, cu rădăcini în Crimeea.

A absolvit Facultatea de Pediatrie a Institutului Medico-Farmaceutic, București și a avut privilegiul de a fi studenta prof.dr. Florica Bagdasar  profesând apoi la Centrul de Neuropsihiatrie și ulterior la Spitalul Elias din București și Policlinica 10. A scris peste 200 de articole în reviste de specialitate. Activitatea științifică  s-a concretizat în peste 20 de lucrări științifice prezentate la congrese naționale și internaționale.

A fost distinsă  cu Meritul Sanitar, Diploma de excelență din partea Colegiului medicilor și Diploma de Onoare din partea Societății de neorologie psihiatrie a copilului și adolescentului din România (SNPCAR).

Ajunsă la vîrsta de 88 de ani  doamna dr. Murguleț este în continuare o fire deschisă și agreabilă și se bucură de copii și nepoți  ( băiatul și nepoata au urmat tot medicina)

În activitatea de medic, spune ea, am reușit să recuperez mulți copii pentru că i-am iubit și îngrijit cu pasiunea transmisă de mentorii mei.

poze001

poze003

poze002