Redactor

O nouă apariţie editorială DUBLĂ CONSTRÂNGERE de Chris Bohjalian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Între F. Scott Fitzgerald şi Alfred Hitchcock – un thriller fascinant

NEW YORK TIMES BESTSELLER

Când Laurel Estabrook, studentă în al doilea an la colegiu, este atacată în vreme ce se plimba cu bicicleta pe un drumeag din Vermont, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Până atunci o fată deschisă şi înconjurată de prieteni, Laurel îşi găseşte refugiul în fotografie şi începe să lucreze ca voluntară, apoi, după terminarea colegiului, ca angajată a unui adăpost pentru oamenii străzii. Acolo îl cunoaşte pe Bobbie Crocker, un bătrân suferind de schizofrenie, a cărui singură avere este o cutie de fotografii pe care o ţine departe de ochii curioşilor. Când Bobbie moare pe neaşteptate, Laurel descoperă că poveştile acestuia erau adevărate: Bobbie Crocker fusese cândva un fotograf de succes, care lucrase cu personaje legendare precum Chuck Berry, Robert Frost şi Eartha Kitt.

Pe măsură ce fascinaţia lui Laurel faţă de viaţa lui Bobbie începe să se transforme în obsesie, ea devine convinsă că unele dintre fotografiile acestuia dezvăluie un secret de familie întunecat, adânc ascuns. Iar căutarea adevărului o va purta într-un joc mortal, de-a şoarecele şi pisica.

Traducere de Irina Bojin

Preţ: 49,90 lei

Colecţia: Thriller Leda

CHRIS BOHJALIAN a scris treisprezece romane de mare succes, între care Before You Know Kindness,

The Buffalo Soldier, Skeletons at the Feast, The Law of Similars şi mai recentul Secrets of Eden, multe dintre scrierile sale figurând pe poziţii de top în lista de bestselleruri a ziarului New York Times. Romanul

Midwives a fost declarat „Cea mai bună carte” de Publishers Weekly şi inclus pe lista de preferinţe a Clubului de lectură al lui Oprah. Thrillerele sale au fost traduse în peste douăzeci şi cinci de limbi şi două

dintre ele — Midwives şi Past the Bleachers — au fost ecranizate. În 2002, lui Bohjalian i-a fost atribut New England Book Award. Locuieşte în Vermont cu soţia şi fiica lui.

Mai multe detalii pe: www.chrisbohjalian.com.