Elena Chobanyan

“Nu toți pot deveni milionari !” – spune astrologul Tasha Igoshina

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Oamenii de ştiinţă, precum și artiștii, politicienii intră frecvent în conflict pentru a-şi apăra ideile, care de mai multe ori par contradictorii. Mulţi sunt convinşi, că ştiința este singurul lucru ce trebuie  luat în serios, chiar dacă acesta nu este atotputernic, pe când astrologia este doar un cumul de metode cu rezultate nedovedite. Pentru a afla mai multe și a avea răspuns la câteva întrebări contradictorii, ne-am hotărât să discutăm cu astropsihologul, numerologul, expert al emisiunii „Altă lume“ şi participant permanent la conferințe astronomice internaționale, Tasha Igoshina.

Majoritatea oamenilor săraci sunt leneși și evită responsabilitatea. De aceea nu se îmbogățesc. Pe de altă parte, dacă toată lumea ar fi bogată, omenirea ar degenera,” –  explică astrologul într-un interviu oferit revistei “Ararat”.

– De ce unii astronomi susțin, că astrologia nu este o știință și doar oamenii neserioși pot apela la ajutorul astrologilor pentru a-şi găsi răspunsuri şi soluţii la întrebările  lor?

– Astronomilor le place să subestimeze munca astrologilor, de obicei numindu-ne șarlatani. Da, astrologia nu este știință, dar este construită pe baza matematicii, legilor fizice și regulilor logicii. Diferiți cercetători au încercat multă vreme să nege existența şi fiabilitatea astrologiei, dar până la urmă astrologilor s-au alăturat şi mulţi fizicieni și matematicieni renumiţi. În plus, să nu uităm, că înainte, astronomia şi astrologia au fost unite împreună cu medicina, filosofia.

– Este clar. Astronomii doresc să aibă dovezi palpabile, care de fapt  sunt esența științei.

– Este adevărat, dar efectul astrologiei nu este fizic sau tangibil. Astronomia este o știință ce studiază mișcarea planetelor și a corpurilor cosmice, iar astrologia este învățătură, cunoştinţă care studiază diferitele ramuri ale științei, influența planetelor asupra sănătății mintale și fizice umane bazată pe calcule matematice și programe exacte cu ajutorul cărora se pot afla mai multe lucruri despre un om. Însă dacă astrologul nu are cunoștințe de astropsihologie, astrofilosofie, matematică, fizică, alchimie, abilități de a analiza şi prevedea, sintetizând conștientul și inconștientul, nu va fi în stare să obţină rezultate exacte şi reale.

– Oare este posibil să ne schimbăm sau corectăm așa-numitul program astrologic individual? În ce mod?

– A schimba complet destinul nu este posibil, dar a-l armoniza și îmbunătăți este real, chiar necesar! Există mai multe moduri de a-l corecta. În primul rând, prin corectarea karmei (convingere religioasă budistă), deoarece aceasta nu este una perfectă la nici un individ. De exemplu, atunci când o persoană pe baza karmei are probleme financiare, acesta trebuie să învețe anumite lecții de viaţă și să caute modalități de a-şi rezolva problemele. Dar a apela la ajutorul vrăjitorilor  sau astrologilor doar pentru rezolvarea acestor probleme, fără nici o muncă, va însemna să-şi îngreuneze şi mai mult karma, şi  drept urmare, se va confrunta cu probleme și mai dificile. Rolul astrologului trebuie să fie aici în înțelegerea și explicarea situaţiilor şi aspectelor negative şi pozitive de pe harta natală a unei persoane, ce este  de făcut, şi în ce mod, pentru a-i schimba situaţia complicată, fără să se interfereze cu viața lui  în întregime.

– Și care ar fi a doua cale …?

– A doua modalitate are câteva căi: a-şi schimba atitudinea faţă de propria viață, de plidă prin credință (religie, ezoterism, etc), să învețe să-şi conştientizeze viaţă prin filozofie, analiză, yoga, programare neuro-lingvistică, etc., sau a apela la ajutorul specialiștilor, precum psihologi.

Rolul astrologului, repet, constă în direcţionarea energiei acolo unde se cere cel mai mult. De exemplu, în cazul în care un copil se naşte cu violenţă, cruzime şi oamenii din jurul său încep să-l pedepsească pentru faptele sale, mai târziu el va face acelaşi lucru în ascuns, devenind un criminal sau maniac. Ce este acesta?… program, iar educația şi disciplina sunt doar măști sociale. Astrologul trebuie să explice modul în care să direcționeze această energie spre alte părți… mai pozitive. Adică, în loc să ucidă oameni, brutalitatea înnăscută poate fi utilizată în domenii cum ar fi măcelărie, chirurgie, poliție, închisori, etc., unde necesită răceală şi brutalitatea este justificată.

– Cum putem înțelege astrologul ,este un profesionist sau un mincinos?

– În primul rând, asculaţi-vă propria voce interioară, fiţi convinşi două sute la sută. Popularitea pe internet, în mass-media, şi o diplomă nu sunt dovezi de profesionism. Un specialist bun trebuie să aibă cărți scrise de şi publicate, să participe la numeroase conferinţe științifice, să aibă prezentări ştiințifice de calitate, rezultate positive şi, în sfârşit, opinia oamenilor. Însă, cu toate acestea, chiar şi un bun specialist nu poate fi apreciat de toată lumea.

– Este adevărat că Hitler şi-a schimbat datele astrologice pentru a-şi schimba cursul vieții? Cum este posibil acest lucru?

– Există mai multe hărţi astrologice de naştere ale lui Hitler, dar nici una dintre ele nu este dovedită şi confirmată. Cum a schimbat datele sale astrologice, astăzi putem doar presupune. Se știe că fuhrerul apela adeseori la practici oculte și a avut mulți astrologi lângă el. Nu putea să nu folosească ajutorul lor ţinând cont, cel puţin, de logo-ul ales pentru partidul său. Există rapoarte care ne informează că mulți astrologi au suferit din cauza lui, fiind bătuţi și rechemaţi apoi pentru predicții. În plus, timp de 28 de ani a fost în “moarte clinică”, ceea ce ne poate duce la probabilitatea că au existat noi date astrologice ale lui Hitler.

Da, există șanse de a schimba soarta unui om în câteva moduri. Primul se numeşte tehnică Soliariană, cu ritualuri speciale în timpul zilei de naștere. O persoană aplică la astrolog două luni înainte de ziua de naștere, căutând posibile opțiuni pentru a-și schimba viața înspre bine. A doua cale este metoda trilocaţie, când prin calcule speciale şi schimbarea domiciliului, ţării se schimbă viața persoanei, rezolvând astfel o problemă sau alta. A treia modalitate este activarea noului horoscop, aşa cum s-a întâmplat la Hitler.

– Horoscop nou?

– Da, de exemplu, prin achiziționarea noilor date (nume, prenume nou), se poate obţine noi date astrologice, un nou horoscop. Dar acesta este un pas foarte responsabil și se poate face numai prin calcule şi analize complexe. A patra opțiune este schimbarea gradului planetelor individuale, matricei omului. A cincea modalitate constă în folosirea tabelului Ingres (intrarea planetei în semnul zodiacal/casă), atunci când o planetă trece prin ascendentul unui individ, trecând dint-un ciclu la altul şi în timpul fiecărei schimbări noi intrând în energia corespunzătoare.

– De ce unii nu pot fi bogați chiar dacă muncesc din greu, iar alții devin cu ușurință milionari? Se poate îmbunătăți situația financiară prin intermediul astrologiei?

– Este posibil, dar nu toată lumea poate deveni foarte bogată. În comparație cu un milionar întotdeauna vor exista mulţi săraci, păstrând astfel echilibrul universului. Pe de altă parte, a fi  milionar nu înseamnă să ai o viață fericită. Bogăția este, de asemenea, o durere de cap, care necesită cunoștințe și abilități speciale pentru a o menține și dispersa în mod corespunzător. Cu toate acestea, astrologul poate îndruma cum să umple acest decalaj cu ajutorul anumitor calcule complexe. Dar trebuie să ne amintim, că prin îmbogățire persoana în schimb poate pierde altceva în viață.

– Același lucru se referă şi la chestiunea iubirii și a relațiilor?

– Aici problema este şi mai complicată şi schimbarea relaţiilor necesită calcule şi mai complicate. Căsătoria, de pildă, este o uniune, responsabilitate și muncă permanentă. De exemplu, analizând harta natală de a unei persoane se poate presupune, că sunt posibile căsătorii sau divorţuri multiple. De fapt, în astrologie nu a existat conceptul de căsătorie oficială, dar astăzi aceasta se prezintă prin planeta Saturn ce apare pe graficul astrologic individual (trecerea lui Saturn şi Jupiter prin semnul Racului). Prin urmare, având în vedere faptul că fiecare zodie este de câteva tipuri (de exemplu, berbecul este de 36 tipuri), se poate imagina complexitatea aspectului şi schimbării  relaţiilor şi iubirii.

– Potrivit celei de-a cincea legi a Universului, omul nu poate avea totul în acelaşi timp. Pe de altă parte, alţi experți susțin, că succesul poate veni acolo unde ne direcţionăm atenţia. Dvs. ce credeţi?

– Unde sunt focalizate atenţia şi energia noastră, acolo putem avea rezultate pozitive. Dacă o persoană îşi concentrează atenţia asupra carierei, reușește în muncă. Dacă familia este cel mai important lucru pentru aceasta, persoana nu-și construiește cariera. Așadar, reușim în acel domeniu, unde ne direcţionăm atenţia. Cu toate că nu putem avea totul în același timp. Putem să reușim în ​​relații și în muncă, dar având probleme cu sănătate. Exemplele pot fi diverse.

– Dacă un om are mai multe specialități și este multilateral, poate reuși în mai multe domenii simultan?

– Când persoana este talentată într-un lucru, poate fi  talentată și în altul. Nu sunt de acord  că toți oamenii sunt talentați. Nu este adevărat. Omul se poate ocupa de mai multe profesii simultan dacă acestea sunt conexe sau dacă există predispoziţii pe harta natală. Când individul simte sunetul muzicii, nu poate să nu simtă armonia culorilor picturii, de exemplu.

Pe baza hărţii natale, astrologul poate depista posibilitatea de autorealizare în câteva domenii. De pildă, în cazul în care Soarele este planeta dominantă şi responsabilă, înseamnă că persoana ar trebui să creeze lucrări în plan personal, ce-i pot aduce  succes. Sau, o profesie poate să-i aducă succes financiar, în același timp fiind preocupat de un hobby. Toate acestea depind de datele individuale. Deci, astfel se poate afla în ce perioadă poate avea o anumită activitate şi cât favorabilă poate fi aceasta.

– Şi ultima întrebare. Cum va fi Armenia în doi ani?

– Pentru că nu sunt un astrolog care prevede cum va fi lumea, ci doar individul, nu vă pot răspunde la această întrebare. În primul rând, este necesar să formăm o hartă astrologică a Armeniei, după aceea să efectuăm un calcul special şi ulterior pot spune cu certitudine ce se va întâmpla sau ce este posibil. Chiar în cazul unui individ, fac calcule detaliate pentru a obține informații exacte și a da sfaturile necesare. Iar ca om, aş dori ca toate statele să înflorească și să prospere.

Interviu realizat de Elena CHOBANIAN

  •  
  •