Elena Chobanyan

Nu-mi plac oamenii seci… Şi de data aceasta Hasmik Karapetyan şi-a deschis inima

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cântăreaţa de muzică pop armenească Hasmik Karapetyan s-a născut la 4 iulie 1977, la Erevan. A terminat Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii ¨Gladzor¨, apoi a urmat secţia canto din cadrul Conservatorului de Stat ¨Komitas¨ din Erevan. Nu a terminat Conservatorul şi s-a mutat, o vreme, în SUA. A început să cânte încă din copilărie. În 1995 a participat la festivalul ¨Boemia¨ cu cântecul ¨Garun (Primăvară)¨. Între anii 1995-1997 a lucrat la ¨Ardzagank¨ studio,  iar între 1997-1999 a cântat la Teatrul de Operetă, din Erevan. În 2000 a lansat în SUA albumul numit ¨Ploaie¨,  iar între 2000-2003 a realizat câteva videoclipuri numite: ¨Eu  plec¨,  ¨Pe această scenă¨, ¨Ploaia¨, ¨Sufletul meu¨ etc.. În 2004 a lansat al doilea CD numit ¨Lume necunoscută¨, după care la Moscova a obţinut titlul de ¨cea mai bună cântăreaţă, iar în 2006 a obţinut premiul de ¨cea mai bună cântăreaţă a anului¨. Din anul 2007 lucrează la televiziunea ¨Armenia¨,  prezentând emisiunile: ¨Telebucătărie¨,  “Bună Dimineaţa, Armeni”, “Atunci când dansează stelele”.  Ca orice om Hasmik are şi momente de tristeţe, dar totuşi a găsit soluţii pentru a ieşi din aceste stări. Tocmai despre acestea am încercat să discutăm cu Hasmik Karapetyan.

 Hasmik, ce este tristeţea pentru tine?

Tristeţea face parte din lumea noastră interioară, fără de care nu putem să trăim.  Durerea chiar ajută  persoanele creative. Eu, de exemplu, compun iar melodiile mele cele mai reuşite s-au născut tocmai atunci când eram tristă.

Ce te poate irita, supăra?

Sunt multe lucruri care mă pot supăra. Şi, pentru că sunt o fire emotivă, trăiesc profund orice sentiment. Mă poate supăra îngustimea, egoismul, oamenii fără valoare şi  nedreptatea în toate formele ei. Iar toate astea în societatea de azi sunt destul de prezente.

Ce înțelegi prin oameni seci ?

Seci sunt oamenii care nu au o lume interioară profundă, adâncime sufletească şi care văd doar partea materială a vieţii. Goliciunea sufletească umană are mai multe straturi. Seci sunt, de asemenea, acei oameni, care în afară de viaţa lor trăiesc cu viaţa personală a altora, bârfind de dimineaţă până seara. Persoanele invidioase şi ele sunt seci, fără valoare, pentru că nu se pot bucura de succesele altora. În fine, în viaţa noastră este aproape imposibil să eviţi furia sau stresul.

Ştim că adesea îți sărezi ziua cu umor. Când apelezi la glume?   

Foarte des. În general încerc să privesc cu umor viaţa, ca să pot să rezist mai bine stresului.

Cum depăşeşti stările nervoase sau încordate?

Am încercat în mod conştient să găsesc modalităţi de a depăşi astfel de situaţii, şi am ajuns la concluzia, că trebuie să iei lucrurile cât se poate de uşor, nelăsând energiile negative să intre în viaţa noastră. De exemplu, jovialitatea şi prietenii mei mă ajută mult să trec peste neplăceri. Sunt atât de fericită, că sunt o persoană creativă. Darul de a scrie, compune, mă vindecă, iar cântecul într-adevăr are proprietăți de vindecare.

Adesea stelele Hollywood-ului sunt obsedate din ideea că se îngrăşă. Tu ai astfel de probleme?

Eu n-am fost niciodată plină, de aceea nu prea mă îngrijorez în această privinţă. Bineînţeles au fost perioade când greutatea mea a oscilat un pic, dar în astfel de situaţii  ştiu exact cum trebuie să procedez pentru a controla greutatea. Deci, mănânc orice, dar  mai des şi puţin, iar seara de la ora 7 nu mănânc absolut nimic. Şi, pentru a menţine fizicul, sportul este necesar. Aşa că particip la dans,  iar vara la shaping de apă. Cu alte cuvinte mă călăuzesc după principiul care spune să¨îmbini plăcutul cu utilul¨.

Elena Ciobanyan

http://www.youtube.com
http://www.youtube.com