Elena Chobanyan

Nu mi-am imaginat niciodată că armenii mă vor primi atât de cald. Alain Delon – în Armenia.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

Alain Delon a vizitat Armenia (pe 18 decembrie) cu ocazia premierei comediei muzicale “La mulţi ani mamelor”, care a avut loc la cinema “Moscova” din Erevan.  În aceeaşi zi actorul s-a întâlnit cu jurnaliştii, iar pe 19 decembrie echipa de realizatori ai filmului, împreună cu Alain Delon, a plecat spre Moscova.

Faimosul actor francez, întârziind aproape 25 de minute, a sosit, în sfârșit, la conferinţa de presă. Îl însoţea echipa care a contribuit la realizarea filmului (Irina Rozanova, Constantin Kryukov, regizorul Sarik Andreasyan, producătorii Valeri Saharyan şi Ghevond Andreasyan). Jurnaliştii şi organizatorii l-au primit cu mare entuziasm iar pe fața actorului se putea citi bucurie şi mândrie. Discuţiile au pus accent pe acțiunea filmului, cu toate acestea jurnaliştii l-au “asaltat” pe actor cu o “ploaie” de întrebări. Înainte de a vorbi de filmul respectiv, l-am întrebat pe Alain Delon cum i s-a părut Armenia:

Este prima dată, când sunt în Armenia. Nu mi-am imaginat niciodată, că mă vor primi atât de cald aici. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu armenii, mai ales cu eroina filmului. Acum sunt absolut sigur că în Armenia sunt mame frumoase“, –  a spus Alain. Totuşi, faimosul actor a fost surprins neplăcut de faptul că, noi, armenii nu ne păstrăm limba maternă.

Filmul “La mulţi ani mamelor” este format din cinci părți, fiecare secțiune fiind realizată de regizori diferiți. De exemplu, povestirea “Paris” a fost regizată de Sarik Andreasyan, și are ca protagoniști pe Alain Delon, Irina Rozanova, Pavel Volyan. Producătorii filmului sunt Gheorghi Malkov, Sarik Andreasyan, Ghevond Andreasyan, Valeri Saharyan şi Vladimir Polyakov. Bugetul total al filmului a fost de şase milioane de dolari, iar pentru povestirea „Paris” s-au cheltuit două milioane de dolari. Filmul va fi difuzat în cinematografele din Erevan începând cu 27 decembrie.

Protagonista principală a povestirii “Paris”, Vera Evgheneva, joacă rolul unei profesoare de limba franceză al cărei vis este de a vedea, măcar o dată,  Parisul. Un oraș ce a dăruit întregii lumi romantism şi.. Alain Delon. Într-o dimineaţă ea este surprinsă să găsească în frigider două bilete de avion, ascunse de fiul său. Îl sună încântată pe fiu şi aude: “Mamă, nu întreba nimic, doar strânge-ţi hainele şi plecăm la Paris”. Aşadar, dorinţa eroinei în sfârşit devine realitate.

În acest film mă creez pe mine, dar nu este pentru prima dată. M-a cucerit ideea acestui film, pentru că este dedicat mamelor. Mi-am pierdut mama de 16 ani şi nu există nici o zi în care să nu mă gândesc la ea. Mama mea era foarte mândră de mine, iar tot ce am făcut în viaţă, cel mai bun, am moştenit de la ea“, – a adăugat Alain Delon, arătând cu o tristeţe adâncă crucea primită de la mama sa, de care nu se desparte niciodată.

Dacă mama mea ar învia, într-un mod miraculos, i-aş dărui numai iubire, şi nimic altceva“, – a menţionat actorul. În ceea ce priveşte cariera, Alain Delon consideră că nu este sfârşită. Ba mai mult, este foarte fericit că a jucat şi va mai juca împreună cu fiica sa în piese de teatru.

Majoritatea jurnaliștilor prezenți la conferința de presă au fost interesanţi ce lipsește în viaţa legendei Alain Delon? “Întrebarea este foarte personală, totuşi voi încerca să răspund astfel: eu am avut orice mi-am dorit şi am, dar în prezent îmi lipseşte dragostea“, – a spus actorul zâmbind.

Corespondență din Erevan

de la Elena Ciobanyan