Elena Chobanyan

“Nu banii ne fac bogați, ci starea conștiinței noastre” spune Igor Anisimov, director al Hotelului ”Diamond House” din Erevan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Araratul prezintă un interviul excluziv cu Igor Anisimov,  preşedintele Asociaţiei Comerciale şi Industriale armeano-române, precum şi directorul hotelului “Diamond House”.

 Ca director de hotel, care sunt capabilităţile şi aptitudinile necesare pentru acest post, sau pentru a fi un manager de succes?

Hotelierul trebuie în primul rând să aibă o mare experiență în domeniul serviciilor hoteliere, precum şi cunoașterea normelor şi standartelor din domeniu. Una dintre abordările moderne ce trebuie luate în considerare pentru a fi un bun manager de hotel, presupune separarea lor în trei domenii principale: exercitarea controlului operațional, care se transpune în activitățile zilnice de monitorizare a companiei, precum și participarea directă la ea (de exemplu, conștientizarea zilnică a nivelului de încărcare a hotelului, întâlniri personale cu oaspeții etc.); dezvoltarea organizației pe termen mediu, prin îmbunătățirea în mod constant a relațiilor cu angajații, aplicarea noilor tehnologii, introducerea de noi servicii, monitorizarea activităților concurenților, etc.; asigurarea stabilității dezvoltării hotelului, ceea ce implică o definiție competentă a obiectivelor strategice, încheierea de contracte reciproc avantajoase cu companiile partenere sau furnizori, investirea rezonabilă de fonduri, etc. Cu alte cuvinte această profesie este foarte complexă și responsabilă, deoarece hotelierului ar trebui să știe foarte bine performanța fiecărui subordonat al lui pentru a-și desfășura activitatea. El trebuie să înțeleagă complexitatea fiecărui serviciu și să știe ce se întâmplă în fiecare moment: câte locuri sunt rezervate etc. Un hotelier bun trebuie să cunoască specificul fiecarui serviciu, fiecarui departament. Eu rareori termin lucrul la 6-7 seara, în ciuda faptului că începe la nouă dimineața, și chiar mai devreme. În plus, există activități de seară, care trebuie să fie dirijate și la sfârșit de săptămână, când șefii din fiecare departament sunt liberi, de multe ori îndeplinesc responsabilitățile lor. Și totuși eu sunt un om fericit, pentru că îmi place meseria mea. Probabil, munca la hotel pentru mine a devenit un mod de viață. Primesc aici o mulțime de mesaje pozitive. Desigur, ca director general al hotelului sunt și dezavantaje, apar situații, uneori, foarte stresante.

Care sunt condițiile pentru dezvoltarea unei ţări din punct de vedere financiar, al businessului, de exemplu în cazul Armeniei?

Din punctul meu de vedere cred că în Armenia este necesar să se creeze un mediu de afaceri cu adevărat liber și corect. Politica de investiții este principalul vector al dezvoltării economice. În scopul de a atrage mai multe investiții străine, prioritățile pentru guvernul Armeniei ar trebui să fie crearea unui mediu favorabil pentru afaceri, consolidarea transparenței a sistemului  legislativ, identificarea industriilor de viitor și un asigurarea unui avantaj în aceste domenii.

Credeți că educaţia este o soluţie pentru o viaţă mai bogată?

Scara socială comună, care în mod normal trebuie să ajute orice persoană să atingă succesul, este după cum urmează: școală-facultate-muncă-avere. Cu toate acestea, această regulă, la fel ca oricare alta, are excepții. Istoria știe multe exemple când oamenii sar după câțiva pași. Pentru că nu banii ne fac bogați, ci starea conștiinței noastre.

Interviu realizat de Elena Chobanyan

Vezi și interviul https://www.araratonline.com

Igor Anisimov și jazzmanul (saxofonist) Chico Freeman