Mihai Stepan Cazazian

NOUL AMBASADOR AL ARMENIEI ÎN MUNTENEGRU ȘI-A PREZENTAT SCRISORILE DE ACREDITARE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Muntenegru 2

La 19 noiembrie, la palatul prezidențial de la Cetinje, noul ambasador al Armeniei în Muntenegru, Hamlet Gasparian (avînd reședința la București), și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui muntenegrean, Filip Vujanović.

După ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare, președintele Vujanović și ambasadorul Armeniei au purtat o discuție în cadrul căreia au abordat chestiuni privind crearea bazei de acorduri juridice pentru dezvoltarea legăturilor între cele două țări, continuarea dialogului politic la nivel înalt și stabilirea priorităților relațiilor bilaterale. Președintele Vujanović a subliniat mai ales importanța dezvoltării cooperării economice și a reunirii eforturilor în acest sens, exprimîndu-și mulțumirea în legătură forumul comun de afaceri organizat în Muntenegru în vara anului trecut. La încheierea discuției, președintele Vujanović a urat succces ambasadorului armean în noua sa misiune și a transmis calde urări președintelui Armeniei.

În aceeași zi, ambasadorul Hamlet Gasparian s-a întîlnit cu Miroslav Scepanović, șeful secțiunii pentru Europa a direcției pentru chestiuni bilaterale din cadrul ministerului de externe muntenegrean. Au fost dezbătute toate direcțiile agendei bilaterale.

În ziua precedentă, ambasadorul armean depusese copiile scrisorilor de acreditare șefului de protocol diplomatic din cadrul ministerului de externe, Ljubomir Mišurović.

În cadrul vizitei, ambasadorul Hamlet Gasparian s-a întîlnit și cu reprezentanții comunității armene din Muntenegru.

Comunicat de presă