Mihai Stepan Cazazian

Noua companie Armenia Airlines a efectuat, pe 10 aprilie, primul zbor între Erevan și Beirut

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Noua companie Armenia Airlines a efectuat pe 10 aprilie primul zbor comercial pe ruta Erevan-Beirut la bordul uneia dintre cele trei aeronave închiriate, un Boeing 737. Libanul este o rută importantă pentru Armenia datorită comunității de cca 120.000 armeni din care cca 20.000 călătoresc, în fiecare an, în Armenia.

Tamaz Gaiashvili, președintele Armeniei Airlines, a informat, în cadrul unei conferințe de presă la Erevan că compania sa a primit aprobarea aviației civile armene pentru a realiza zboruri comerciale între Erevan și alte orașe, cum ar fi Beirut, Tel Aviv, Moscova, Teheran, Barcelona, ​​Praga, Kiev și Dubai. Armenia Airlines are trei aeronave de tip Boeing 737 închiriate alte cinci aeronave urmînd a fi aduse la vară și opt până la sfârșitul anului. Aeronavele au sub 15 ani de folosință și sunt deținute de Lufthansa în Germania. Fondatorii companiei aeriene sunt Ashot Torosyan (51%), Tamaz Guliashvili (25%) și Robert Hovhannisyan (24%).

Reamintim, că Armavia, compania aeriană a Armeniei, a depus în 2013, bilanțul pentru a intra în faliment din cauza datoriilor mari.