Mihai Stepan Cazazian

Noi contacte ale armenilor gherleni

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

13344794_288000108207278_4586399061816035674_n

Comunitatea armenească din Gherla a avut parte recent de vizita unui oaspete drag, sosit din capitala Maramureşului, unde există un grup restrâns de armeni, care doresc să întreţină relaţii de prietenie şi colaborare cu etnicii din oraşul de pe Someşul Mic.

Sorin Gădălean a fost primit la sediul filialei UAR Gherla de Ioan Esztegár, preşedintele filialei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, cu care a discutat aspecte organizatorice cu privire la extinderea relaţiilor pe multiple planuri, turistice, culturale sau literare.

Un prim fost făcut deja: o mică delegaţie a armenilor gherleni s-a deplasat la sfarsitul lunii mai la Baia Mare, unde a participat la o întâlnire cu membrii comunităţii locale, după care în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” a onorat lansarea volumului „Cartea poemelor mele nescrise” de Varujan Vosganian, la eveniment find prezent şi autorul. Cartea a fost prezentată de prof.univ.dr. George Achim şi conf.univ.dr. Mircea Farcaş. Moderatorul manifestării literare a fost directorul bibiliotecii maramureşene, prof.dr. Teodor Ardelean, binecunoscut şi prin vizitele efectuate în ultimii ani la Dej şi Gherla, domnia sa participînd recent şi la Adunarea generală a Asociaţiunii ASTRA-Despărţământul „Dr.Teodor Mihali” Dej.

După strînsele prietenii cu armenii din Dumbrăveni, Bacău, Piteşti, Constanţa, Bucureşti şi din Gheorgheni (Harghita), comunitatea gherleană a mai bifat o haltă pe harta ţării, unde trăiesc oameni de această etnie, deschişi spre o colaborare de lungă durată în domeniul cultural şi literar.

Szekely Csaba

baia mare

Impreuna cu armenii din Dumbraveni si Tirgu Ocna, pe terasa la Gherla