Mihai Stepan Cazazian

Noi ciocniri la granița dintre Armenia și Azerbaidjan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Un soldat azer și trei soldați armeni au fost uciși în lupte grele care au izbucnit marți (11 ianuarie) la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Sunt soldații de primă serie, Vahan Babayan (născut în 2003) și Artur Mkhitaryan (născut în 2002), precum și sergentul junior Rudik Gharibyan (născut în 2002). Alți doi militari au fost răniți fără a fi în pericol.

Ministerul armean al Apărării a declarat că forțele azere au deschis focul după-amiaza târziu asupra pozițiilor sale din provincia armeană Gegharkunik, care se învecinează cu districtul Kelbajar, la vest de Nagorno-Karabakh. Pozițiile au fost bombardate și atacate cu drone de luptă în cursul zilei, a spus ministerul într-un comunicat.

La rândul său Ministerul Afacerilor externe de la Erevan a declarat într-un comunicat că :

„Acțiunile provocatoare ale forțelor armate azere reprezintă o nouă manifestare a încălcării continue ale Azerbaidjanului a integrității teritoriale a Armeniei, care au început din 12 mai 2021, odată cu infiltrarea în teritoriul suveran al Republicii Armenia și au continuat cu atacuri armate recurente.
Republica Armenia atrage atenția comunității internaționale asupra faptului că oficialii de la Baku, continuă să încalce suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Armenia, încalcă principiile de bază ale dreptului internațional, inclusiv Carta ONU, și subminează securitatea regională. “