Mihai Stepan Cazazian

Nikol Pashinyan nu va putea participa la parada Victoriei, de la Moscova, pe 24 iunie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Într-o scrisoare trimisă președintelui rus Vladimir Putin, premierul armean Nikol Pashinyan a anunțat că nu va putea participa la parada victoriei, de la Moscova, pe 24 iunie.

„După cum știți, am acceptat cu bucurie invitația dvs. de a participa la ceremonii. Cu toate acestea, s-a dovedit că situația epidemică actuală nu îmi permite să fac această călătorie. Pe această bază, am decis să anulez vizita mea la Moscova, care, după cum știți, a fost discutată în detaliu și s-a convenit între personalul protocolului nostru ”, a scris premierul Nikol Pashinyan.

„Ar fi o mare onoare pentru mine să fiu prezent la paradă. Sunt sigur că milioane de cetățeni ai țărilor noastre vor urma acest eveniment solemn, datând din îndepărtatul 1945, când bunicii noștri au traversat cu mândrie Piața Roșie. Victoria în Marele Război Patriotic este moștenirea noastră comună. Memoria unește popoarele noastre și creează o bază de nezdruncinat pentru prietenia între generațiile viitoare “, a spus el.

Pashinyan a declarat că așteaptă cu nerăbdare o altă întâlnire, care ar fi o ocazie pentru a discuta problemele la ordinea zilei pentru „relațiile între țările noastre aliate”.

Parada Victoriei a fost programată să aibă loc pe 9 mai, dar a fost amânată la o dată ulterioară din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuși, un grup de 75 de soldați armeni vor defila la paradă.