Mihai Stepan Cazazian

Nikol Pashinyan: Nu este o victorie, dar nici o înfrângere

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi Compatriți, surori și frați,

Am luat o decizie personală gravă, extrem de gravă pentru mine și pentru noi toți. Am semnat o declarație cu președinții Rusiei și Azerbaidjanului care pune capăt războiului din Karabakh la ora 1 a.m. Textul declarației, care a fost deja publicat, este de nedescris de dureros pentru mine și pentru poporul nostru.
Am luat această decizie după ce am analizat amănunțit situația militară și pe baza opiniilor celor care sunt cei mai familiarizați cu situația. De asemenea, pe baza convingerii că, dată fiind situația, aceasta este cea mai bună soluție posibilă. Voi reveni la toate acestea în detaliu într-un mesaj.
Nu este o victorie, dar nici o înfrângere, atâta timp cât nu te recunoști ca învins. Nu ne vom recunoaște niciodată învinși și acest lucru ar trebui să marcheze începutul unității noastre naționale, al secolului renașterii noastre.
Trebuie să supunem unei analize anii independenței noastre pentru a ne planifica viitorul și a nu repeta greșelile din trecut.
Îngenunchiez în fața tuturor martirilor noștri. Mă înclin în fața tuturor soldaților noștri, ofițeri, generali, voluntari, care au protejat și protejează patria. Prin devotamentul lor, i-au salvat pe armenii din Arțakh.
Am luptat până la capăt. Și vom câștiga. Arțakh-ul stă în picioare.
Trăiască Armenia!
Trăiască Arțakh! “