Mihai Stepan Cazazian

NEW YORK / Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu s-a întâlnit cu omologul său din Republica Armenia, Zohrab Mnatsakanyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a continuat, la 26 septembrie 2018, seria acţiunilor, în contextul participării la dezbaterile generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Ministrul Teodor Meleşcanu a luat parte la intervenția șefului delegației, Klaus Werner Iohannis, președintele României, în plenara Adunării Generale a ONU.

În marja întrevederilor avute cu diferite personalități politice aflate la New York ministrul Teodor Meleșcanu s-a întâlnit cu omologul său din Republica Armenia, Zohrab Mnatsakanyan, întâlnirea  oferind cadrul pentru evocarea fundamentelor solide ale relațiilor româno-armene. Între poporul român și poporul armean există o îndelungată tradiție de cooperare și bună înțelegere, care a contribuit la numeroase realizări în planul culturii și spiritualității. Cei doi miniștri au reconfirmat cu acest prilej dorința de dezvoltare a relațiilor bilaterale pe toate dimensiunile în perioada următoare, evocând valoarea simbolică a coincidenței celor două centenare istorice sărbătorite, anul acesta, în România și în Republica Armenia. De asemenea, a fost reafirmat sprijinul României pentru intensificarea cooperării între UE și Armenia.

Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu a adresat felicitări omologului armean pentru eforturile de organizare a apropiatului Sommet al Francofoniei, la Erevan, în perioada 7-12 octombrie 2018, evidențiind că Francofonia este încă un argument solid care apropie România și Republica Armenia în regiunea noastră. De asemenea, ministrul Teodor Meleşcanu i-a adresat omologului din Republica Armenia invitația de a efectua o vizită oficială în România.

din comunicatul de presă al MAE