Mihai Stepan Cazazian

NATO / David Tonoyan, ministrul armean al Apărării s-a întîlnit cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ministrul armean al Apărării, David Tonoyan, s-a aflat, în zilele de 24-25 octombrie, la Bruxelles într-o vizită de lucru pentru a participa la reuniunea Miniștrilor Apărării din statele membre NATO care conlucrează la misiunea „Sprijin decisiv” din Afganistan.

În comunicatul Ministerului Apărării de la Erevan se menționează că :

Pe 24 octombrie, în cadrul vizitei, David Tonoyan s-a întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Ministrul Apărării din RA l-a felicitat ​​pe Mircea Geoană pentru numirea sa în noua funcție.

Interlocutorii au discutat probleme legate de cooperarea Armenia-NATO. Părțile au subliniat importanța participării Armeniei la misiunile din Kosovo și Afganistan.

La solicitarea secretarului general adjunct al NATO, ministrul Apărării a prezentat stadiul și obiectivele misiunii umanitare a Armeniei în Siria, precum și oportunitățile de extindere a capacităților sale în regiune.

În cadrul întâlnirii au fost, de asemenea, discutate probleme legate de securitatea regională din Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu.

Pe pagina sa oficială de facebook, Mircea Geoană a scris Am avut ieri o discuție constructivă cu David Tonoyan, Ministrul armean al Apărării. Armenia contribuie la operațiunile conduse de NATO și cooperează cu Aliații și cu alte țări partenere în multe domenii. Sprijinul NATO pentru eforturile de reformă din Armenia continuă.