Mihai Stepan Cazazian

NAGORNO-KARABAKH / Centrul comun ruso-turc va deveni baza pentru o pace durabilă în regiune, spune adjunctul ministrului rus al apărării

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Centrul mixt ruso-turc pentru controlul încetării focului și a tuturor operațiunilor militare din zona de conflict din Nagorno-Karabakh va contribui la realizarea păcii durabile în regiune, a declarat sâmbătă ministrul adjunct rus al Apărării, Alexander Fomine.

„Ne exprimăm convingerea că activitatea Centrului va contribui la stabilirea unei păcii durabile în țară care suferă de mult timp și va constitui o bază solidă pentru soluționarea conflictului”, a declarat el în timpul ceremoniei de deschidere a Centrului.

Ministrul adjunct al Apărării a subliniat că de la început a fost organizată o strânsă cooperare cu Ministerul Apărării din Turcia. Acest lucru a făcut posibilă pregătirea și semnarea documentelor organizatorice necesare funcționării centrului.

Centrul mixt ruso-turc pentru controlul încetării focului și a tuturor operațiunilor militare din zona de conflict Nagorno-Karabakh a fost deschis în zona satului Kiyamadinli în conformitate cu memorandumul, semnat de șefii departamentelor de apărare ale Rusiei și Turcia la 11 noiembrie 2020.

Personalul Centrului Comun este reprezentat pe bază de paritate – până la 60 de persoane de fiecare parte. Centrul are linii de comunicare directe cu organele de comandă militare ale părților în conflict și cu sediul contingentului rus de menținere a păcii.