Mihai Stepan Cazazian

Muzica de astăzi s-a transformat mult

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

DSC00602

S-a lansat recent single-ul He Stole My Heart (Mi-a furat inima), ale căror versuri în limba engleză şi melodia sunt scrise de jurnalista, realizatoarea și corespondenta revistei Ararat la Erevan, Elena Chobanyan. Aranjamentul este realizat de directorul de sunet, Arman Sargsyan. Muzica s-a înregistrat în H-Studio al compozitorului şi cântăreţului Hayko, care în 2007 a reprezentat Armenia la concursul internaţional Euroviziune.

Aveam temeri, că muzica nu va ieşi bine, ceva nu va fi aşa cum îmi doream, însă datorită lui Arman Sargsyan totul a ieşit perfect. Melodia am înregistrat-o într-o singură zi, deşi a fost gîndită de mai bine de un an“, – spune Elena Chobanyan.

 

Arman Sargsyan la rândul său a adăugat, că el era absolut sigur, că vom realiza un cântec reuşit. “Spuneam des, Elena, fii fără grijă. O 403554_4377973619033_429270119_nsă ai un rezultat bun“, – a spus directorul de sunet.

Directorul de sunet nu se îngrijora în privinţa cântecului, căci melodia a fost aleasă corect şi s-au pregătit de mult pentru acest proiect. “În general, colaborarea mea cu artiştii armeni este diferită, iar cu Elena pregătirea cântecului a fost un pic mai lungă, pentru că a fost prima noastră colaborare şi vroiam să obţinem un rezultat maximal d.p.d.v. calitativ şi al aranjamentului. Deci, colaborarea cu ea a fost plăcută, chiar dacă am lucrat mai mult prin internet, trimiţând melodia, versurile şi probele single-ului, concentrându-ne de asemenea asupra tonului, ritmului şi felului de a cânta“, – a afirmat A. Sargsyan.

 

 

Totuşi, proiectul nu s-ar fi realizat, dacă nu ar fi fost studioul muzicianului Hayko.300x300
“Ziua noastră de obicei începe de la studio. Un loc unde mă despart de viaţa cotidiană. Aici este o atmosferă prietenoasă, pozitivă şi veselă, unde se adună mulţi oameni interesanţi în special din domeniul muzicii. Multora li se pare că viaţa artistului este uşoară. Dar nu este de loc aşa. Mai ales într-o ţară unde oamenii sunt foarte critici”, – spune compozitorul Hayko Hakobyan. El a mai afirmat, că recent a lansat un CD ce se numeşte “M-am îndrăgostit”, însă reacţia oamenilor nu a fost aşa cum se aştepta. Poate cauza este că ei au devenit mai indiferenţi.

“Este, de asemenea, dificil faptul că eu am rămas fidel genului meu muzical, ceea ce este greu de păstrat, pentru că nu este o muzică de restaurant sau club. În general iau în considerare munca de studio, aranjamentul unui cântec şi calitatea vocii cântăreţului. Numai atunci consider, că melodia este de calitate. În ceea ce priveşte tehnica, aceasta se dezvoltă cu viteza luminii, şi ca muzician sunt obligat să urmăresc acest progres, ca să nu rămân în urmă”, – a subliniat compozitorul.
După părerea lui Hayko, când un om este cunoscut, înţelege că oamenii îți observă fiecare pas. Mai ales în prezent, când internetul şi presa agresivă aşteaptă cu gura deschisă să te înghită mai ales dacă greșești. În realitate, muzica din întreaga lume s-a transformat enorm, iar în prezent oamenii, publicul şi-a pierdut interesul faţă de multe lucruri, poate din cauza polarităţii de secolul al XXI-lea.
ARARAT

*”He Stole My Heart” (Mi-a furat inima)
Muzica şi versurile de E. Chobanyan,
Aranjamentul de A. Sargsyan,
2014, aprilie, Erevan.