Mihai Stepan Cazazian

MOSCOVA / Filmul “Spitak” câștigător la Festivalul Internațional de Film “17 momente …”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

eFilmul “Spitak” al regizorului Alexander Kott a primit premiul pentru cel mai bun film la a treia ediție a Festival de film “17 momente …” de la Moscova.

Filmul prezintă evenimentele tragice din 7 decembrie 1988 când, un mare cutremur a lovit câteva orașe din Armenia. Spitak este numele orașului unde s-a aflat epicentrul cutremurului și aproape toate clădirile au fost distruse.

“Spitak” –  produs în comun de Armenia și Rusia – povestește drama lui Gor, care a părăsit Armenia în căutarea unei vieți mai bune, dar acum se întoarce, după cutremur, pentru a-și găsi casa și familia. Dar este prea târziu. Totul este distrus  iar el trebuie să reînvețe să iubească tot ceea ce el însuși a distrus.

Filmul lui Kott a primit de asemenea premiul pentru “Cel mai bun regizor și cel mai bun compozitor”. Muzica filmului a fost compusă de Serj Tankian, cunoscutul cântăreață al trupei rock-armeano-americane System of a Down.

Lernik Hovhannissian, Hermine Stepanian, Alexandra Politik sunt doar câțiva din actorii talentați care joacă în acest film. În cadrul festivalului au fost prezentate 10 filme și 10 seriale din 7 țări.