Mihai Stepan Cazazian

MONITORULSV.RO / Credincioşi din întreaga ţară, la hramul Mănăstirii Hagigadar

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

hagigadar 2016

 

Sute de credincioşi din ţară au participat, duminică, la Hramul Mănăstirii Hagigadar, important loc de pelerinaj pentru membrii comunităţii armene din România şi nu numai.

Procesiunea de la Mănăstirea Hagigadar a început înainte de ora 10.00, fiind urmată de liturghia arhierească în limba armeană, oficiată de Înalt Preasfinţitul Episcop Datev Hagopian, primat al Diocezei armenilor din România, alături de un sobor de preoţi.

Sfânta Liturghie a avut loc în incinta mănăstirii, pelerinii care au rămas afară rugându-se în curtea lăcaşului, înconjurând în genunchi biserica mănăstirii.

Loc de pelerinaj de sute de ani al întregii comunităţi armene din România, dar şi din întreaga lume, la Mănăstirea Hagigadar, sau “biserica împlinirii dorinţelor” aşa cum este cunoscută, credincioşii înconjoară în genunchi biserica mănăstirii sau urcă tot în genunchi dealul pe care aceasta se află pentru a le fi ascultate rugile şi pentru a le fi iertate păcatele.

hagigadar 2

După liturghie, potrivit rânduielii Bisericii Apostolice Ortodoxe Armene, au fost sfinţiţi strugurii care apoi au fost oferiţi credincioşilor.

Tot duminică, în curtea Mănăstirii Hagigadar, a avut loc inaugurarea oficială cu binecuvântare arhierească a clădirii care adăpostește trapeza Mănăstirii, precum și odăile pregătite pentru oaspeți, credincioși și ierarhi.

La final, pelerinii au participat la agapa tradițională, de la care nu a lipsit tradiţionala supă de urechiuşe.

de

One Response to MONITORULSV.RO / Credincioşi din întreaga ţară, la hramul Mănăstirii Hagigadar

  1. EUGENIA August 17, 2016 at 8:09 pm

    Duminica 14 August 2016 – Adormirea Maicii Domnului in Biserica Apostolica Armeana –
    Liturghie oficiata in Catedrala Armeana Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din Bucuresti de catre
    Parintele Ezras Bogdan – foarte multa lume in Biserica, o slujba foarte frumoasa, atmosfera placuta de liniste si pace. Asemenea atmosfera tebuie sa simta cei ce vin sa se roage si sa-si adune gandurile in biserica.