Redactor

Monitorulsv.ro / Armeni din întreaga țară și credincioși ortodocși, prezenți duminică la hramul ”Adormirii Maicii Domnului” la Hagigadar

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În cea mai apropiată duminică în calendar de praznicul ”Adormirii Maicii Domnului”, pelerinii armeni și credincioşii de pretutindeni au fost prezenți duminică 17 august la Mănăstirea Hagigadar de lângă Suceava, pentru a se închina la Sfântul Altar și a sărbători hramul bisericii. Chiar dacă organizarea mesei de praznic nu a mai fost posibilă în această perioadă din cauza pandemiei, bucuria celor care au urcat colina cunoscutei Biserici a Dorințelor a fost cu atât mai mare, cu cât ei au primit binecuvântarea PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Bisericii Armene din România.

  • Pelerini armeni puțini, sosiți din principalele comunitățile din țară

La Hagigadar sau Biserica Dorințelor, cum s-ar traduce din limba armeană, vin în fiecare an cu prilejul Praznicului Adormirii Maicii Domnului, pelerini armeni din întreaga ţară şi din străinătate, cărora li se adaugă numeroşi credincioşi ortodocși, care se roagă aici pentru sănătate şi pentru împlinirea dorinţelor. Condițiile de distanțare impuse în acest an au îngreunat însă libera circulație a acestora, numărul lor fiind mai redus decât se obișnuia la Hagigadar de această importantă sărbătoare. Din aceleași cauze a fost luată în acest an și decizia evitării praznicului atât de mult așteptat de credincioși, în care se servea cunoscuta supă cu urechiușe, într-un spațiul amenajat oaspeților de la Hagigadar.

Radu Lupașcu

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava