Redactor

Misiune Economică la Erevan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Stimati domni/doamne,

CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE BILATERALA ROMANIA-ARMENIA aduce la cunostinta mediului de afaceri interesat faptul ca in cursul lunii iulie 2010, a organizat, la invitatia Ambasadei Republicii Armenia in Romania, o misiune economica la Erevan.

In perioada 15-23 iulie 2010, o delegatie de oameni de afaceri romani, sub conducerea staff-ului Camerei, format din D-nul Av. Varujan Alexandru Udrea si D-ra Av. Lusine Navasardyan, s-a deplasat la Erevan, unde a avut intalniri la nivel inalt cu D-nul Levon Rukhkyan, Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii al Republicii Armenia, cu D-nul Robert Harutyunyan, Director General al  Agentiei Armene pentru Dezvoltare si cu D-nul Araik Vardanyan, Director Executiv al Camerei de Comert si Industrie Nationale a Republicii Armenia.

In cadrul intalnirilor cu oficialii armeni, care s-au desfasurat intr-o atmosfera calduroasa, au fost luate in discutie probleme referitoare la nivelul schimburilor comerciale existente intre cele doua tari si la posibilitatile concrete de intensificare a relatiilor economice intre acestea, prin cresterea volumului activitatilor de comert exterior.

In urma dezbaterilor, atat partea armeana cat si cea romana, au ajuns la concluzia ca dezvoltarea unor cai de comunicatii si transport directe intre cele doua tari  ar constitui motorul accelerarii oricaror activitati de colaborare intre ele, motiv pentru care au hotarat sa depuna toate diligentele, inclusiv in cadrul Consiliului de Afaceri Romano-Armean (organism interguvernamental ce se va reuni in cursul lunilor octombrie-noiembrie 2010, la Bucuresti, sub inaltul patronaj al ministrilor transporturilor din cele doua state ), pentru atingerea acestui deziderat.

Din aceasta perspectiva, CCIBRA invita pe toti oamenii de afaceri interesati in dezvoltarea relatiilor comerciale intre cele doua tari, sa faca propuneri concrete si sa elaboreze proiecte  pe care sa le transmita Camerei in vederea prezentarii acestora si reprezentarii intereselor mediului de afaceri cu ocazia intrunirii inaltului organism mai sus mentionat.

In cursul lunilor urmatoare, CCIBRA va reveni cu amanunte despre desfasurarea lucrarilor Consiliului de Afaceri Romano-Armean si despre masurile ce au fost luate pentru impulsionarea relatiilor economice dintre Romania si Armenia.

Cu deosebit respect si prietenie,

Av. Alexandru Udrea

Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie

Bilaterale Romania – Armenia