Mihai Stepan Cazazian

Ministrul Economiei în vizită în Liban

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

roumanian 2013 6 03_jpg

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a efectuat luni 3 iunie  o vizită în Republica Libaneză în vederea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniul economic şi investiţional, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministrul Vosganian s-a întâlnit cu Michel Sleiman, preşedintele Republicii Libaneze, şi cu Marwan Kheireddine, ministru de stat pentru economie şi mediu de afaceri.

În cadrul discuţiilor au fost abordate problematici vizând stadiul actual al relaţiilor bilaterale, precum şi căile de amplificare şi diversificare a acestora, în continuare.

De asemenea, ministrul Economiei a participat la o întâlnire organizată de Camera de Comerţ Beirut cu reprezentanţi de vârf ai mediilor de afaceri şi financiar-bancare din Liban. Cu aceasta ocazie au fost analizate noi oportunităţi pentru intensificarea relaţiilor economice şi comerciale, precum şi intensificarea investiţiilor libaneze în economia României prin realizarea de proiecte de interes comun.

În cadrul vizitei Varujan Vosganian a fost primit de Catolicosul de Antilias Sanctitatea Sa Aram I și s-a întîlnit cu o delegație de parlamentari libanezi de origine armeană. El a spus că armenii din Liban sunt un model de integrare, de prestigiu dar și o forță în păstrarea identității noastre armenești.