Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | Ministrul adjunct al educației, științei, culturii și sportului, Artur Martirosian, s-a întâlnit cu vice-președintele Uniunii Scriitorilor din România, omul politic, economistul și scriitorul Varujan Vosganian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La întâlnire a fost prezent și ambasadorul Armeniei în România, Serghey Minasyan.

“Pentru noi este o mare onoare să Vă primim. Mă bucur că avem posibilitatea să discutăm cu Dumneavoastră chestiunile legate de dezvoltarea relațiilor armeano-române, precum și de realizarea proiectelor culturale și de învățământ ce sprijină activitatea comunității armene din România. Sînt încredințat că viitoarea noastră colaborare va fi una fructuoasă și neîntreruptă”, a spus Artur Martirosian.

Ministrul adjunct a subliniat importanța continuării participării active a reprezentanților comunității armene din România la programele de perfecționare a pedagogilor armeni din diasporă, la consfătuirea panarmeană pe teme de învățământ și, în general, la programele de stat din domeniul cultural destinate diasporei.

În cadrul întâlnirii, Varujan Vosganian a prezentat unele date biografice din activitatea sa politică și publică, s-a referit la problemele comunității armene din România și la programele în derulare. În contextul problemelor privind învățământul, acesta a pus accentul pe chestiunile legate de traducerea literaturii clasice și contemporane din română în armeană și din armeană în română, subliiniind în mod special chestiunea traducătorilor specializați.

“Comunitatea armeană din România este una dintre cele mai mari, este destul de activă și, ceeea ce este cel mai important, este unită. Comunitatea armeană se bucură de respectul guvernului României, statul ascultă ce are de spus comunitatea, ceea ce este foarte important. În general, autoritățile române au o atitudime foarte favorabilă armenilor”, a menționat Varujan Vosganian.

Părțile au dezbătut perspectiva dezvoltării activității centrului de armenologie din cadrul universității din București, precum și chestiuni legate viața culturală a comunității armene din România.

escs.am