Redactor

Militar rus suspectat de uciderea a şase membri ai unei familii din Armenia, arestat la frontieră

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

ad_00937600

Conform  site-ului http://www.paginaderusia.ro un militar rus suspectat că a omorât şase membri ai unei familii din Armenia a fost arestat în noaptea de luni spre marţi, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comitetului armean de anchetă.

Soldatul Valeri Permiakov, care a dezertat de la Baza Militară rusească numărul 102, situată la Gumri, în nord-vestul Armeniei, “a fost arestat în noaptea (de luni spre marţi – 12-13 ianuarie) de către grănicerii ruşi”, la frontiera cu Turcia, a precizat Sona Trusian.

Valeri Permiakov este suspectat că a împuşcat luni, cu un Kalaşnikov, şase membri ai familiei lui Serioja Avetisian, la Gumri, potrivit poliţiei armene. Cadavrele victimelor – printre care se află şi o fată în vârstă de doi ani – au fost descoperite în locuinţă. Alt copil, în vârstă de şase luni, a fost rănit şi spitalizat.

Bocancii militari, cu numele şi prenumele militarului, şi o puşcă automată de tip Ak-47 au fost descoperite la locul crimei, potrivit anchetatorilor.

Rusia a trimis la faţa locului o Comisie specială, prezidată de primul adjunct al ministrului Apărării Arkadi Bahin, să ancheteze crima, se precizează în comunicat.

Potrivit declarațiilor soldatului ucigaș, acesta a dezertat înarmat. Ajuns într-o localitate aflată la 120 kilometri de capitala Erevan, acesta a pătruns într-o casă, fiiindcă îi era  sete. În locuință dormeau șapte membri ai unei familii. Soldatul rus i-a împușcat și apoi i-a înjunghiat, fără niciun motiv, cu o baionetă.

Între timp sute de armeni s-au adunat la Ghumri, în nord-vestul Armeniei, în faţa bazei militare de care aparţinea soldatul rus manifestanţii cerând ca militarul să fie judecat în faţa unui tribunal armean, însă, conform Parchetului armean, soldatul, fiind cetăţean rus, nu poate fi judecat de legile armene, avându-se în vedere faptul că baza de la Ghumri se află sub jurisdicţia Rusiei. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a transmis “profunde condoleanţe” apropiaţilor victimelor, promiţând tot sprijinul necesar în anchetarea acestui caz.

 

One Response to Militar rus suspectat de uciderea a şase membri ai unei familii din Armenia, arestat la frontieră

  1. Cristina Rakedjian January 21, 2015 at 6:39 am

    Pur si simplu nu ma pot opri din plans. Dumnezeu sa il aiba in grija si pe micul ingeras Serioja…
    Aici cateva poze de la biserica Surb Nshan din Gyumri unde este tinut ingerasul pana la inmormantare.
    http://hetq.am/arm/multimedia/slideshows/277/

    Dumnezeu sa il ierte pe acest Permyakov, o natie intreaga, incluzandu-ma si pe mine, nu il va ierta niciodata!