Mihai Stepan Cazazian

ITALIA | Miliardarul armeano-argentinian Eduardo Eurnekian a primit cheile orașului Florența în onoarea activităților sale antreprenoriale și umanitare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Consiliul orașului Florența (Italia) a înmânat cheile orașului miliardarului armeno-argentinian Eduardo Eurnekian, fondatorul America Airports Corporation, un erou național al Armeniei, „pentru contribuția sa semnificativă la promovarea valorilor de solidaritate, pace și curaj civic”. “

„Eduardo Eurnekian este o mărturie vie a relațiilor dintre Italia și Argentina și, în special, cu Florența. A investit foarte mult în orașul nostru, precum și în toată Italia în aeroporturi și este unul dintre cei mai activi oameni de afaceri argentinieni din Europa”, a declarat primarul Florenței, Dario Nardella.

Exprimându-și mulțumirile, Eduardo Eurnekian a spus: „Înmânarea cheilor orașului este un mare eveniment pentru mine, deoarece oamenii de afaceri deschid uși, integrează piețe, conectează oameni, orașe, națiuni prin producție, apreciind doar punctele forte ale ingeniozității, organizării, optimismului și curajului pe care această cultură le impregnează nouă, lumii întregi.”

Primarul Florenței a subliniat că primul motiv pentru care i-a acordat lui Eduardo Eurnekian cheile orașului a fost angajamentul său de a păstra memoria genocidului. „Originile lui argentiniană și armeană și faptul că a creat Fundația Raoul Wallenberg este un simbol foarte important pentru noi”, a spus primarul Florenţei.

Krikor Amirzayan armenews.com

Născut în 1932 la Buenos Aires, Eduardo Eurnekian este un important om de afaceri argentinian de origine armeană. Considerat ca unul dintre cei mai importanţi antreprenori din America de Sud, afacerile sale cuprind o largă paletă de interese, axându-se în mod special pe infrastructură. Compania sa deţine mai multe mari aeroporturi de pe continentul sud-american şi, în 2001 a cumpărat aeroportul Zvartnoţ din Erevan pe care l-a modernizat.

Ca orice armean, interesat de istorie, în special de problema Genocidului din Imperiul Otoman, Eduardo Eurnekian în colaborare cu Fundaţia Internaţională Raoul Wallenberg a contribuit la ridicarea unui momument dedicat victimelor Genocidului, la Buenos Aires și tot prin intermediul aceleaşi fundatii Wallenberg, Eurnekian promoveaza (şi sponsorizează) programe educative ce vizează cultura şi patrimoniul armenesc.

citește integral articolul publicat în araratonline.com de Lanis Șahazizian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *