Redactor

Mica lume a micilor armeni din Bacău

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 IMG_0356

În ziua de 30 iulie 2013, filiala Bacău din cadrul Uniunii Armenilor din România a reuşit să creeze un tărâm al copiilor, o lume a micilor armeni, unde s-au regăsit râsetele, energia şi jocurile copilăriei. Astfel, la sediul UAR – Filiala Bacău, copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani şi-au adunat forţele pentru a scoate la iveală magia trăirilor lor, inocenţa şi gândurile pure specifice vârstei jocului.

Pentru aceasta, membrii filialei le-au oferit micilor armeni ocazia de a da curs creativităţii şi imaginaţiei lor, prin punerea la dispoziţie a materialelor necesare pentru atelierele artistice. Cărţi  de colorat, creioane, radiere, stickere, blocuri de desen…prin intermediul acestor instrumente, lumea de vis a copiilor prindea contur, însă, explozia de energie şi de voie-bună a apărut în momentul în care micii creatori au invadat curtea exterioară a sediului : cu tuşe succesive de roşu şi galben, betonul rece şi trist al realităţii a fost acoperit de seninătatea florilor, de  veselia soarelui şi de alte elemente dominate de simţul copilăriei, toate acestea fiind desenate cu cretă colorată.

IMG_0290

IMG_0300

După acest maraton de creativitate, micii noştri armeni au fost răsplătiţi cu o mică recreaţie în timpul căreia au gustat din dulciurile preferate ale copilăriei.  Ulterior, ei au fost purtaţi pe tărâmul basmelor armeneşti lecturate de una dintre membrele filialei.

IMG_0306IMG_0321

Ziua s-a încheiat într-un decor de  vis: într-una din sălile sediului, o voce suavă răsună liniştit nărând poveşti cu Sanasar şi Baghdasar…în jurul acesteia, micii armeni din Bacău, se pierd în fantasticul basmului, acompaniaţi de părinţi, care fiind veniţi pentru a-i lua pe cei mici acasă, s-au rătăcit şi ei in acea lume de vis cu iz de poveste armenească…

 

Diana Agop