Mihai Stepan Cazazian

Mher Grigoryan : „ Discuțiile privind punctele de frontieră vor fi posibile numai după plecarea trupelor azere de pe teritoriul Republicii Armenia.”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Clarificarea punctelor de frontieră armeană și azeră nu poate fi discutată decât după plecarea armatei azere de pe teritoriul Republicii Armenia, a declarat viceprim-ministru armean, interimar, Mher Grigoryan.

Comentariile vin după ce primul-ministru azer a declarat că propunerile rusești privind soluționarea crizei de frontieră cu Armenia sunt acceptabile pentru Azerbaidjan.

“Azerbaidjanul sprijină propunerea părții ruse de a înființa o comisie trilaterală pentru delimitarea și demarcarea frontierei azero-armene”, a declarat Ali Asadov în cadrul ședinței șefilor de guvern ai CSI de la Minsk.

Potrivit lui Mher Grigoryan, propunerile ruse privind soluționarea situației de la frontiera armeno-azeră sunt acceptabile pentru Armenia, iar partea armeană și-a prezentat poziția, în scris, partenerilor ruși pe 19 mai.

„Clarificarea punctelor de frontieră la granița armeno-azeră poate fi discutată numai în cazul în care unitățile militare azere părăsesc teritoriul Republicii Armenia. În acest context, am insistat și asupra întoarcerii soldaților noștri capturați ”, a declarat Mher Grigoryan.