Mihai Stepan Cazazian

Mesajului de condoleanțe al Sanctității Sale Karekin al II lea, Catolicos al Tuturor Armenilor, adresat PS Episcop Datev și comunității armene din România.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preasfinției Sale

PS Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România

 

Am primit cu adâncă durere vestea plecării din această lume a ÎPC Arhimandrit Dr. Zareh Baronian, erudit teolog și  slujitor pilduitor al Bisericii Apostolice Armene.

Trecerea la Domnul a ÎP Cuvioșiei sale este o mare pierdere pentru noi toți, un gol imens  rămâne  în urma sa, în rândul mulțimii ostenitorilor pe ogorul încredințat nouă spre grijire de Hristos. Pe acest pământ Hayr Zareh  a purtat mai mult de 50 de ani jugul cel dulce  și plăcut,  primit prin hirotonirea sa sub cupolele Catedralei de la Sf. Ecimiadzin. În acest loc sacru al sufletelor creștinilor armeni și-a început educația teologică pe care a continuat-o apoi la Academia de teologie a Biserici Ortodoxe Ruse din Mănăstirea Zagorsk. Și-a încununat studiile teologice cu titlul de doctor în teologie, dobândit la Institutul Teologic al Bisericii Ortodoxe Române din București.

Mult titratul teolog nu a încetat însă niciodată a-și dovedi stăruință și dăruirea în slujirea altarului. Decenii la rând a fost paroh al Bisericii Armene din București, un adevărat pastor bun, dăruit și de grija purtator, și-a slujit cu devotament biserica și a trudit neobosit întru ocrotirea celor incredințati  grijii sale duhovnicești. Pentru toate acestea, pentru întreaga sa viața dăruită  bisericii, s-a învrednicit de dragostea și prețuirea  tuturor, armeni și români, a celor mulți care l-au cunoscut și în memoria cărora a lăsat o amintire de neșters.

Înaltpreacuvioșia sa, chemat acum la Domnul, și-a încheiat misiunea slujirii pământene. A trecut la Domnul spre a sluji mai departe, Spre a-L sluji pe Hristos, pe Cel Căruia I-a dăruit întreaga viață.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să-l aiba mai departe in grija iubirii Sale, ținându-l în lumina răsplatirii celei binemeritate asemeni tuturor celor drepți, învredniciți a primi mântuirea.

Va încredințăm de adânca Noastra compasiune, fiindu-vă alături cu rugăciunea Noastra în aceste momente.

Domnul să aibă grijă de sufletul robului Său, odihnindu-l sub straja luminii Dumnezeirii Sale. Amin.

Primiți din inima Noastra îndurerată incredințarea dragostei  în Hristos.

 

Cu binecuvântari,

Karekin al II lea

Patriarh Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor

One Response to Mesajului de condoleanțe al Sanctității Sale Karekin al II lea, Catolicos al Tuturor Armenilor, adresat PS Episcop Datev și comunității armene din România.

  1. Pingback: 19 APRILIE 2017 / Comunitatea armean? ?i-a luat r?mas bun de la Arhimandritul Dr. Zareh Baronian | araratonline.com