Mihai Stepan Cazazian

MESAJUL Sanctității Sale KAREKIN al II-lea pentru a ajuta umanitar armenii din Arțah

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

His-Holiness-Karekin-II-Supreme-Patriarch-Catholicos-Armenians

6 aprilie 2016

ÎNALT PREASFINȚIEI SALE DATEV HAGOPIAN,

ÎNTÎISTĂTĂTOR AL BISERICII ARMENE DIN ROMÂNIA

 

Iubite Srpazan,

 

După cum știți, în ultimele zile, de-a lungul liniei de contact dintre Republica Karabagh și Azerbaidjan se desfășoară operațiuni de război. Prin amploarea și întregul arsenal utilizat, acest atac reprezintă cea mai mare operațiune militară declanșată de Azerbaidjan după încheierea armistițiului din 1994. Răspunzînd atacurilor azere, forțele armatei de apărare a Arțahului țin ferm hotarele patriei noastre și pozițiile lor de luptă, pricinuind mari pierderi inamicului. Din păcate, ca urmare a ostilităților declanșate de Azerbaidjan, și noi avem morți, răniți și așezări distruse.

În condițiile situației create este necesar ca Sfînta noastră Biserică Apostolică să sprijine armata armeană și pe armenii din Arțah prin tot ce poate.

Îndemnul meu pontifical este ca din partea Eparhiei Voastre să fie organizate strîngeri de fonduri care să fie transferate Sfîntului Scaun pentru a le da ajutor umanitar armenilor din Arțah.

Vă aducem binecuvîntarea Noastră și lui Dumnezeu rugă îi facem ca Domnul în liniște și pace să țină patria noastră și întregului nostru popor bunăstare să dăruiască.

Cu binecuvîntare,

KAREKIN II

CATOLICOS AL TUTUROR ARMENILOR

Datev Srb. 430 (1)