Mihai Stepan Cazazian

Mesajul PS Episcop Datev Hagopian cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a Asociației „Raffi”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

1560434_470570756380319_1980250447_n
Cuvânt de Binecuvântare

Cu dragoste în Hristos salutăm și vă aducem tuturor binecuvântarea și lauda cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea asociației culturale a armenilor din România, „Raffi”.
Ne aflăm aici pentru a sublinia încă o dată importanța deosebită și unică pe care a avut-o și continuă să o aibă asociația „Raffi” în viața fiilor noștri. Emigrați din România în Statele Unite ale Americii din varii motive, fiii neamului nostru au reușit să păstreze nealterate credința lor și tradițiile, spiritul și ființa armenească, datorită acestei misiuni complexe pe care ați adus-o la viață în anii ce au trecut prin voia Celui Preaînalt. Nu putem să trecem cu vederea toată truda depusă de voi în special în domeniile: educație, cultură, făurire de școală și artă muzicală; împletite cu roadele evanghelizării și binefacerii sociale. Este de netăgăduit aportul acestei asociații adus păstrării identității naționale bine-plăcute de Dumnezeu.
Astăzi, cu ocazia acestui minunat frumos jubileu, putem cu siguranță să susținem că, asociația „Rafii” înființată acum aproape 90 de ani la București, mutându-se în Los Angeles, a reușit nu numai să își continue misiunea sa națională dar a cucerit dragostea și respectul comunității locale armenești.
Iubiților, cu ocazia acestui jubileu ne reînnoim prețuirea pentru împlinirile de netăgăduit ale asociației „Raffi” și, cu inima plină de satisfacție, îi felicităm pe toți membrii, urându-vă noi reușite și roade în aleasa voastră misiune. Credem cu tărie că slujirea voastră în folosul neamului va fi apreciată de generațiile care vor urma.
În această zi binecuvântată, chemarea sfinților noștri părinți adresată tuturor membrilor asociației „Raffi” este:

Înainte, păstrători și nemuritori ai culturii armene!
Înainte, nezdruncinați făuritori ai vieții armenești!
Spre făurirea neamului, a patriei și a spiritului armenesc,
Spre un viitor strălucit!

Facă Bunul Dumnezeu ca sub Sfânta Sa Dreaptă, să păstreze neînvinsă și neclintită asociația „Raffi” și pe fiii săi plini de har, Amin!

PS Episcop Datev Hagopian
Arhiepiscopul Bisericii Armene din România

One Response to Mesajul PS Episcop Datev Hagopian cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a Asociației „Raffi”

  1. Ana May 4, 2014 at 4:51 pm

    inaltatoare si pline de har cuvinte!