Mihai Stepan Cazazian

Mesajul Președintelui României…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

…domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul aniversării Centenarului Uniunii Armenilor din România

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 16 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul aniversării Centenarului Uniunii Armenilor din România. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, în cadrul evenimentului organizat cu acest prilej la Palatul Parlamentului.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Cu prilejul aniversării Centenarului Uniunii Armenilor din România, îmi face o deosebită plăcere să vă felicit şi să vă transmit gândurile mele cele mai bune. Dau expresie, cu bucurie, sentimentului general de încredere şi respect dintre români şi armeni, bazat pe secole de istorie comună.

Contribuţia comunităţii armene la dezvoltarea culturală, economică şi socială a României merită apreciată în mod deosebit și îmi exprim convingerea în dăinuirea și îmbogățirea acestui tezaur. Recenta lege care onorează în România limba, alfabetul și cultura armeană este un exemplu de prețuire a acestui patrimoniu cultural ce aparține umanității.

Înființarea Uniunii Armenilor din România s-a petrecut în anii făuririi României unite moderne. Remarcabil este faptul că valorile ce au stat la baza constituirii Uniunii Armenilor din România au rodit și continuă să fie actuale. De o sută de ani, prin reprezentarea intereselor lor în  peisajul societății românești, armenii construiesc împreună cu românii o țară a libertății, democrației şi a respectării drepturilor tuturor cetățenilor.

Prin această contribuție politică armenii și-au întărit prestigiul lor în societatea românească. Depășind dramele secolului XX, am reușit în ultimii 30 de ani să reîncărcăm cu speranță viitorul nostru comun.  Apartenența României la spațiul de valori occidental, reafirmată cu tărie la scrutinul europarlamentar și referendumul din primăvara acestui an dă noi energii perspectivelor conviețuirii dintre români și armeni, după cum le oferă, generos, tuturor celor care au în România patria lor europeană.

La mulţi ani Uniunii Armenilor din România!