Mihai Stepan Cazazian

Mesajul premierului Republicii Armenia, Nikol Pașinian, cu ocazia adoptării legii privind instituirea datei de 12 octombrie drept Zi a limbii, alfabetului și culturii armene

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi armeni din România,

Dragi
membri ai Uniunii Armenilor din România,

Vă felicit cu ocazia adoptării legii privind instituirea datei de 12 octombrie drept Zi a limbii, alfabetului și culturii armene. Acesta este un pas extrem de important din perspectiva păstrării identității armenești, a studierii și prezentării patrimoniului cultural armenesc în afara Patriei. Armenii au în România o prezență milenară, au avut o contribuție activă la dezvoltarea României: armenii au participat întotdeauna la înflorirea orașelor românești, la dezvoltarea comerțului, meșteșugurilor și culturii și s-au implicat activ în viața socială și politică a țării. Adoptarea acestei legi este cu adevărat un simbol al prieteniei de veacuri dintre cele două popoare, dintre armeni și români, și un imbold important întru cunoașterea limbii și culturii armene și păstrarea identității armenești. Profitând de ocazie, felicit comunitatea armeană și îndeosebi pe coautorii acestei legi, Varujan Vosganian și Varujan Pambuccian, care de aproape trei decenii joacă un rol important în viața politică din România.

În același timp, doresc să-mi exprim recunoștința față de autoritățile române, îndeosebi față de toate forțele politice parlamentare, pentru adoptarea acestei legi de mare importanță, precum și pentru solicitudinea manifestată întotdeauna față de comunitatea armeană.

Vă felicit încă o dată, dragi compatrioți, pentru
această izbândă importantă, precum și cu ocazia centenarului Uniunii Armenilor
din România.

23.10.2019