Arhiepiscopia Armeana

Mesajul Preasfințitului Părinte Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România și Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria, cu prilejul Anului Nou 2023

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Iubiți credincioși,

Din Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din București primiți incredințarea purtării de grijă, ce o avem pentru voi împreună cu arhiereasca Noastră binecuvântare!

Răsfoim încă o pagină de istorie, plină de realizări, victorii, dar și pierderi. Și în 2022, omenirea s-a confruntat cu o serie de probleme globale, s-au auzit din nou explozii de bombe, au fost încălcate drepturile omului, au existat încălcări la granițele statului armean, dar, în cele din urmă, avem speranța că noua pagină a istoriei, anul 2023, vom începe învățând din greșelile trecutului și cu viziunea de a crea un viitor mai luminos. Începem anul 2023 cu rugăciune, autoexaminare și speranța, că nu vor mai exista dezbinări între fiii poporului nostru, crezând, că în 2023 vom putea vedea pe poporul nostru și pe binecredincioșii noștri uniți în jurul ideologiei și valorilor naționale, ca să construim un stat mai puternic, cu granițele protejate, ca să devină și comunitățile armene din România și Bulgaria mai unite și mai puternice.

Noi, armenii, intrăm în noul an cu postul de Crăciun, cu armonie sufletească și trupească, pentru ca după câteva zile să primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Suntem încrezători, că și anul 2023 va fi un an de realizări și succese pentru Eparhiile armene din România și Bulgaria, avem speranță deplină, cu ajutorul Domnului vom depăși toate provocările și încercările cu slujirea, efortul și dăruirea fiecăruia, cu dragostea și simțul responsabilității.

Iubiți frați și surori, ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne fie sprijinitor în tot ce este spre folos eparhiei și comunității armenilor din România, contând și pe o frumoasă colaborare cu U.A.R și Ambasada Armeniei din România.

Ruga și dorința Noastră este, ca anul 2023 să fie un an de pace, realizări și reînnoire spirituală pentru comunitățile armene din România și Bulgaria, pentru Patria Mamă, pentru statele române și bulgare și pentru întreaga umanitate. Să se oprească toate războaiele, să tacă sunetele armelor și ale exploziilor de bombe, să fie ca omenirea să-și folosească eforturile și energia doar pentru a crea și a construi binele.

Dumnezeu să ne întărească și să ne țină în pace în Armenia, Arțakh și în Diaspora, să ne întărească Biserica, comunitățile armene, întărindu-ne și mai mult credința.

Dorim zile sănătoase, liniștite și binecuvântate vouă și familiilor voastre!

La Mulți Ani!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene

One Response to Mesajul Preasfințitului Părinte Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România și Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria, cu prilejul Anului Nou 2023

  1. Teodolinda Musat December 30, 2022 at 4:54 pm

    La Multi Ani!