Redactor

Mesajul Preasfinției Sale Episcop Datev Hagopian, Ȋntâistătătorul Eparhiei Armene din România adresat tuturor credincioșilor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Iubiți credincioși, fii ai Sfintei Noastre Biserici Apostolice Ortodoxe,

Pe 28 noiembrie 2019 va avea loc teledonul anual al Fondului Armenia. Vedem și în acest an cu multă bucurie strădania organizației Fondul Armenia pentru a concentra potențialul de donații al tuturor armenilor, indiferent de ţara în care trăiesc, către dezvoltarea coordonată și durabilă a Armeniei, Artsakh-ului (Nagorno Karabakh-ului) și a comunitaţilor armene din diaspora.

Cel de-al 22-lea teledon anual, va avea loc sub sloganul „Pentru iubita mea Armenia: Apa și soarele dau viață comunităților armenești.” (în armeană: «Ես իմ անուշ Հայաստանի, կենարար ջուր և արև համայնքներին».

Teledonul va fi televizat în direct de la 10 p.m. ora Erevanului (respectiv ora 10 a.m. la Los Angeles) la Televiziunea Publică armeană. În acest an, primele patru ore vor fi transmise în direct de la Erevan, iar celelalte opt ore de la Los Angeles.

Fondurile colectate în cadrul celei mai importante acțiuni de strângere de donații se vor orienta către dezvoltarea rețelelor de apă potabilă și instalațiilor de energie solară în Artsakh și în trei regiuni din Armenia – Lori, Tavush și Shirak. Inițiativele vor contribui la îmbunătățirea vieții compatrioților noștri din peste 100 de comunități beneficiare, oferindu-le un sistem de alimentare cu apă, încălzire gratuită și energie electrică.

Un nou website de ultimă generație, cu tehnologii inovatoare, a fost lansat la aceeași adresă, care va face ca activitatea Fondului să fie pe deplin transparentă pentru toți armeniiși controlabilă de toți armenii.

Dragi enoriași, vă îndemn să participaţi în număr cât mai mare la această acţiune a fondului Armenia, indiferent de suma pe care o puteţi dona, pentru că important este,  să contribuim cu toţii la îmbunătăţirea nivelului de viaţă al compatrioţilor noștri.

Vă rog să efectuaţi donaţiile dvs. în duminicile următoare, la sediile parohiilor noastre, persoanelor desemnate, dupa slujbă.

Donaţiile se vor centraliza la București, la reprezentantul fundaţiei în Romania,  dl. ing. Garabet Haciaturian – telefon 0726.666827, e.mail ghaciaturian@gmail.com,  prin grija căruia vor fi transferate în contul fundaţiei.

Suntem încredințați de bunele voastre gânduri și de sincera voastră dorință de a veni  în sprijinul realizării inițiativelor acestei fundații. Se cuvine ,,ca și ai noștri se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune, pentu nevoile grabnice, și să nu stea neroditori,, (Tit.3,14), iar ,,voi, fraților, să nu osteniți în facerea binelui.” (II Tessal.3,13)

Cu binecuvântări,

PS Episcop Datev Hagopian

Ȋntâistătătorul Eparhiei Armene din România

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

  •  
  •