Arhiepiscopia Armeana

Mesajul Preasfinției Sale Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            Iubiți armeni din Armenia și din toată diaspora.

Cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Armenia, adresăm felicitările şi binecuvântarea noastră vouă şi ne rugăm pentru consolidarea, trăinicia, pacea şi prosperitatea țării noastre. Refacerea statalităţii armene a fost visul de veacuri a poporului nostru, multe generaţii de fii destoinici au visat şi au  investit un uriaş efort, de multe ori sacrificându-și viaţa, pentru împlinirea acestui vis.

            În condițiile geopolitice complicate de astăzi, când inamicul încearcă în toate modurile să ocupă Patria noastră, vorbește limbajul forței și amenințării, trebuie să fim vigilenți, uniți mai mult ca niciodată. Drumul către restabilirea statalității noastre independente a fost lung și dificil, plin de privațiuni și pierderi. Prin urmare, astăzi nu avem dreptul din cauza indiferenței și nesăbuinței noastre de a pierde cea mai mare valoare pentru care au luptat generații și au fost sacrificate mii de vieți.

Noi ca diasporă, suntem alături de Patria noastră Armenia, de Arţakh, fiind gata să împărţim toate suferinţele şi greutăţile, să contracarăm toate provocările şi obstacolele şi împreună să sărbătorim victorii  în viaţa noastră naţională. Ca parte a Diasporei, fiind comunități armene din România și Bulgaria, nu suntem indiferenți și nu putem lipsi atunci când statalitatea armeană este amenințată. De-a lungul istoriei, Sfânta Biserică Apostolică Armenă, fidelă vocației sale, a fost un susținător puternic al statalității armene și este un susținător puternic al statalității armene acum și totdeauna.

Ne rugăm pentru  memoria eroilor care s-au jertfit pentru patria noastră, ne rugăm pe Dumnezeu ca prin Dreapta Sa să păstreze în pace Patria noastră, să menţină neclintit statul nostru, să binecuvânteze poporul nostru  şi să-l conducă către un viitor luminous.

Cu această ocazia, în toate bisericile din Eparhia Armeană din România, va fi oficiata slujbă de Te Deum.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene