Mihai Stepan Cazazian

Mesajul IPS Episcop Datev Hagopian, cu prilejul zilei de 8 Martie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Stimate doamne, mame, surori și domnișoare !

            Vă adresez cele mai sincere felicitări cu ocazia acestei minunate sărbători de primăvară: 8 Martie, Ziua Internațională a Femeilor. Vă doresc sănătate, fericire, iubire, un chip luminat, pacea divină vouă și familiilor voastre!

            Femeia armeană prin bunătatea sa imensă, prin dăruirea sa familiei și copiilor, a uimit mereu, fiind un exemplu. Voi sunteți mame  răbdătoare, soții devotate, parinte și sfetnic bun, fiice  grijulii și devotate.

      Îndeosebi femeia armeană care trăiește în diaspora, are o dublă responsabilitate și obligație. Voi purtați pe umerii voștri apostolatul sfânt de a îi învață pe fiii voștri alfabetul creat de Mastot și de a îi legăna cu melodiile culese de Komitas. 

            Fie că prin prezența, caldura, iubirea și bunătatea emanată de voi să fim mereu înconjurați. Prin bunătatea și răbdarea voastră să ocrotiți nu numai familia voastră ci și realitatea armeană.

            Fie ca fericirea sa dăinuie mereu în inimile voastre și continuați cu cinste să vegheați la bunăstarea familiilor voastre, la blaga, revigorarea, progresul Patriei Mamă și a sfintei noastre Biserici.

            Fie că Bunul Dumnezeu să verse asupra voastră și a familiilor voastre, iubite doamne, binecuvântarea Sa. Să fiți înconjurate de dragoste, caldura, sinceritate, sa nu simțiți lipsă de atenție, încredere și ocrotire.

            Fiți mereu zâmbitoare și fericite. Dumnezeu să vă binecuvânteze! 

 Episcop Datev Hagopian

Întâistatator al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România