Mihai Stepan Cazazian

MESAJUL DOMNULUI ARA ECHIGHIAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

PREȘEDINTE AL ORGANIZAȚIEI RAFFI din LOS ANGELES CU OCAZIA CONGRESULUI U.A.R. din 2 IULIE

 

araStimați  Delegați,

Stimate Dl. Președinte  Varujan Vosganian,

 

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru onoarea acordată de a mă adresa dumneavoastră cu această specială ocazie în viața Organizației “U.A.R.”

Mă numesc Ara Echighian, sînt  originar născut în România și locuiesc în Los Angeles, California.

Sînt membru activ al Organizației RAFFI;

Așa cum știți, aceasta  este  organizația Armenilor originari din România, ce locuiesc în zona geografică Los Angeles.

Bineînțeles că există zeci de comunități de Romana-Hye peste tot în lume,

dar numai în Los Angeles există o formă organizată și oficial recunoscută a romana-hye-ilor:

RAFFI este singura Organizație din lume a Armenilor de origine română în Diaspora;

Organizația RAFFI,  așa cum știti, are  rădăcinile chiar aici în România;

Dragi delegați,

Doresc să folosesc această unică ocazie să vă prezinta din acțiunile și realizările Romana-hye-ilor din Los Angeles:

 1. De peste 20 de ani continuăm să ajutăm familii de nevoiași.
 2. De peste 7 ani contribuim, prin donații, la întreținerea și îmbunătățirea condițiilor unor copii cu dizabilități dintr-o școală din Armenia.

Această acțiune a fost inițiată și continuă sa fie promovată si susținuta de o familie de Romana-hye din New York. Organizatia RAFFI are rol de a suporta finaciar, ori de cîte ori este solicitată, pentru diferite proiecte; Anul acesta am donat pentru refacerea unui acoperiș la școală; în anii trecuți am contribuit la realizarea unei rampe de acces și un ascensor pentru cărucioarele de handicapați și achiziționarea unui microbus pentru elevi.

 1. Contribuim anual la “Armenian Teledon”
 2. Anul acesta s-a întreprins o actiune de strîngere de fonduri pentru SARF, “Syrian Armenian Relief Fund”; RAFFI s-a angajat să contribuie cu aceeași sumă care a fost adunata prin donațiile membrilor; asfel am reușit să dublăm suma inițială.
 3. Anual suportăm financial școli și biserici armenești din zona în care trăim.
 4. Anul acesta am contribuit pentru prima oara la un fond ce ajută financiar pe elevii armeni din școlile americane pentru a fi meditați. Astfel rezultatele tinerilor noștri vor fi un prilej de mîndrie pentru marea comunitate armeană din California.
 5. Acțiunile care se fac la Clubul RAFFI au inclus printre altele, la inceputul lunii iunie 2015, o seară Argentiniană; am avut prezentă presa și televiziunea armeană; aceasta a fost o perfecta ocazia sa multumim Papei Francis pentru atitudinea ferma ce a luat-o în recunoasterea publică a Genocidului Armean.
 6. Vreau să mentionez de asemena hotarîrea unei familii de Romana-Hye din Los Angeles de a dona o sumă considerabilă, cu intentia specifică de a suporta actiunile legale de redobindirea proprietatilor armenești sau de a redobîndi valori Patrimoniale Armenesti în lume.
 7. In prezent, cu deosebit respect si recunostiiță pentru sacrificiul pe care il fac copiii Națiunii noastre, tinerii ce isi dau si viata pentru pamîntul Natiunii în ARȚAKH, Organizatia RAFFI este gata sa contribuie financiar în sprijinirea acestora pentru apărarea intereselor Națiunii Armene.

Acestea sint numai citeva din actiunile organizate de RAFFI;

Tot ce facem are ca scop permanent sa mentinem un nume frumos in marea Familie Armenescă si să impunem respect prin respect în comunitatea în care trăim.

Sîntem o Organizatie dar in primul rind sintem și vom fi Marea Familie de Romana-Hye  în Diaspora.

Imi doresc, si va doresc și dumneavoastra ca prin tot ceea ce intreprindem, sa putem spune cu mîndrie;

“Es Hye em” si de ce nu “Es Romana-Hye em”

Inainte de incheiere, doresc să multumesc tuturor celor ce astazi nu mai au un rol de răspundere la diferite nivele ale UAR, dar prin expertiza si munca depusă, au contribuit la revitalizarea si dezvoltarea Uniunii Armene din România, au impus respectul pe care orice Armean sau Organizatie Armenesca îl merită.

 

Îmi doresc ca în viitor să pot fi în persoană la lucrările dumneavoastră si să am ocazia sa vă cunosc și să mă cunoasteți personal, să avem un schimb de opinii  care să ne ajute în munca noastra de a promova  Marea Noastra Comunitate Armeană.

Va multumesc în mod deosebit pentru atentia si timpul acordat.

Dl-e Presedinte Varujan Vosganian,

Dragi delegati,

Va doresc succes în continuare,

VARȚKERNIT GADAR,

 

Cu respect,

Ara Echighian

 

 

4 Responses to MESAJUL DOMNULUI ARA ECHIGHIAN

 1. Maria Erzian July 1, 2016 at 5:40 pm

  Frumos spus. Multumim D-lui Ara Echighian pentru raportul complet si pentru gandurile sale bune la adresa Uniunii Armenilor din Romania.

 2. Gurau Arsaluis July 1, 2016 at 8:09 pm

  Buna seara, stimate domnule ARA ECHIGHIAN, am primit cu bucurie salutul dumneavoastra adresat Congresului U.A.R. din 2 iulie a.c., precum si informatiile despre activitatea Organizatiei RAFFI, despre care aveam, desigur, cunostinta si pentru care permiteti-ne sa va felicitam cu toata gratitudinea. Noi, de asemenea, incercam – dupa puteri – sa ne facem datoria fata de patria noastra din suflet, promovand istoria, valorile culturale, literare si estetice ale Armeniei in spatiul geografic local. Va multumim pentru mesaj si pentru tot ceea ce faceti pentru tara noastra.
  Domnului Ara Echighian, presedinte al Organizatiei RAFFI
  Arsaluis Gurau

 3. Krikor July 3, 2016 at 2:22 am

  Draga Ara
  Desi foarte departe de LA, sunt foarte aproape cu sufletul de realizarile asociatiei Rafii, o organizatie cu traditie in lumea
  Romana Hayilor.
  Eu urmaresc in deaproape totae activitatile si realizarile voastre si poti sa fiti mandrii de tot ca a-ti realizat .
  Prezenatrea ta, desi concisa, exprima o munca uriasa si un profund atasamant natiunii noastre , care a trecut si trece prin incercarile istorie.
  E cunosc in deaproape toata munca ta si ta felicit pentru realizarile voaste.
  Te rog permite-mi sa adresez multumirile organizatiei noastre tie si organizatiei Rafii pentru ajutorul care il acordati scolii de copii handicapati din Armenia.

 4. Pingback: BUCURE?TI / Lucr?rile celei de-a VII-a Conferin?e Na?ionale a UAR | araratonline.com