Arhiepiscopia Armeana

Mesajul de felicitare al PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România și Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria, adresat femeilor armence din România și Bulgaria cu prilejul Zilei de 8 Martie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Stimate Doamne,

Din lăcașul cel binecuvântat al Sfintei noastre Catedrale Arhiepiscopale din București trimitem către voi cuvântul Nostru de binecuvântare   și expresia iubirii Noastre, felicitându-vă călduros cu prilejul Zilei de  8 Martie.

Trăim de mult timp vremuri tulburi, într-o lume mereu schimbătoare, nesigură, plină de încercări și tulburătoare  opreliști în calea spre bine, spre liniște…clipe de cumpănă  în care conștientizăm mai mult decât oricând rolul determinant al femeii în toate momentele vieții  omenirii. Nimeni nu poate nega faptul  că în viața omenirii există valori, valori ce nu pot fi uitate, nu pot rămâne nerecunoscute și neapreciate la adevăratul  statut al aportului lor pe calea  păstrarii  bunului renume al  demnității rasei umane. Mare parte a acestor valori se regăsesc în  ființa  cea  mai dăruită slujirii semenilor săi – femeia, mama, inima unei familii și sfătuitoarea tuturor, afătuitoare și bună povățuitoare, răbdătoare, înțelegătoare, iubitoare, tezaur al tuturor virtuților, nestemata dăruirii pentru iubire și bună înțelegere, pildă mereu vie a  modelului lăsat de Sf Maică a Împăratului nostru ceresc.

Stimate doamne,

Vă doresc din inimă deplină sănătate, fericire, bucurie… Zâmbetul inimii să nu lipsească de pe fața voastră… și să aducă bucurie desăvârșită tuturor celor aflați lângă voi.

Urarea Noastră este de a  vă afla pururi sub puterea binecuvântată și plină de blagoslovire a  Măicuței Sfinte, cu belșug de har peste voi  și pururi călăuzite spre  cele cărora le-ați fost hărăzite – coroană de virtuți, pildă de dăruire luminată, jertfelnicie, izvor nesecat de bunătate și iubire,pilduitoare slujitoare pe altarul  înălțător al păstrării neamului, familiei, credinței  și a tuturor celor bineplăcute Domnului.

            Rămâneți pururi călăuzitoarele noastre, cu dragoste și pilduitoare dăruire spre binele  familiei armene, a poporului armean și a sfintei noastre biserici.

Fiți pururi fericite, zâmbitoare, binecuvântate de Dumnezeu și încredințate în rugăciunile noastre!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene