Arhiepiscopia Armeana

Mesajul de condoleanțe adresat familiei Agajamian și comunității armene din Brăila cu prilejul trecerii la cele veșnice a celui care a fost Marian Agajamian, Epitrop al Parohiei Bisericii Armene din Brăila

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Marian Agajamian, PS Episcop Datev Hagopian și preot Torkom Mandalian

 Îndurerată familie,

În acest ceas de adâncă tristețe Mare este și mâhnirea Noastră, căci astăzi pleacă dintre noi spre cele veșnice bunul vostru soț, tată, prieten dar și pilduitor ostenitor  spre folosul Bisericii Armene din Brăila, Marian  Agajamian.

L-am întâlnit prima dată în urmă cu mai bine de zece ani aici, în această biserică, loc ce a fost a doua sa casă,  purtând grija acesteia cu dăruire  ,dragoste  și dezinteresat  devotament. Era aici mereu, gasind zilnic probleme care trebuiau rezolvate   și pe care le rezolva împreună cu ceilalți membrii ai Consiliului Parohial. Rodul ostenelii lui rămâne  în fața ochilor noștri, făcând să-i simțim lipsa în fiecare clipă începând din acest moment al plecării lui dintre noi. Dorim din suflet ca cei care vor urma  să păstreze vie pilda sa de seriozitate și dăruire, căci comunitățile religioase armene din această țară parohiile, bisericile,  vor avea nevoie pururi de astfel  oameni dăruiți slujirii neamului nostru și bisericii armene.

Fiți încredințați de sincera Noastră compasiune !

În numele membrilor Consiliului Eparhial  și ai Congresului Eparhial  vă fransmitem sincere condoleanțe.   

Ne vom ruga neîncetat pentru odihna sufletului său.

Veșnică fie pomenirea sa!

Cu dragoste și binecuvântări,

Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România

Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria