Arhiepiscopia Armeana

MESAJUL CATOLICOSULUI TUTUROR ARMENILOR KAREKIN II CU PRILEJUL ZILEI MEMORIALE A SFINȚILOR MARTIRI AI GENOCIDULUI ARMEAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

A trecut mai mult de un secol de la genocidul armean planificat și realizat de Turcia otomană. Supravietuitorii s- au împrăștiat în toată lumea, lăsând un milion și jumătate de martiri în patria lor istorică, în deșerturile migrației.

La începutul secolului al XX-lea, genocidul poporului armean a fost înregistrat ca prima crimă a secolului comisă împotriva umanității, cu manifestările monstruoase ale anihilării și dușmăniei etnice a națiunii.

Durerea tragediei genocidului a acoperit din nou sufletul poporului nostru astăzi cu pierderile grele ale războiului din Artsakh. În lumina amintirii sfinților noștri martiri, este datoria noastră de a întări unitatea națională, de a ne abține de la violență și conflicte în evoluțiile politice interne, de a urmări protecția drepturilor noastre . Garanția obtinerii de realizări, in lupta cu provocările și amenințările cu care ne confruntăm este înaltul simț al responsabilității pentru întărirea statului, unirea în jurul valorilor naționale și spirituale.

Odată cu binecuvantarea sfinților noștri martiri, ne rugăm Domnului Prea Milostiv ca țara noastră să fie pașnică și sigură, ca oamenii noștri din întreaga lume să se unească și să își construiască viitorul prosper și luminos pe altarul națiunii și al patriei.”

traducere Garabet Haciaturian