Mihai Stepan Cazazian

Mesajul Asociației Raffi cu ocazia centenarului catedralei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

index_21

Prea Sfinției Sale

PS Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România

București

 

Prea Sfinția Voastră,

Anul 2015 este anul aniversării centenarului târnosirii Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Arhangheli din București.

Dorim să exprimăm prin aceste rânduri, în numele armenilor originari din România care trăiesc în această parte a Americii de Nord, bucuria nostră pentru acest eveniment și să vă transmitem căduroasele noastre felicitări cu acest prilej. Cu fiască dragoste reafirmăm atașamentul nostru față de locul de unde am plecat cu mulți ani în urmă. Mărturisim cu sinceritate dorul pe care îl simțim față de locurile unde ne-am născut și de bisericile nostre dragi din România.

Prea Sfinția Vostră,

Catedrala Sfinții Arhangheli a fost înălțată în urmă cu 100 de ani, chiar în anul masacrării bunicilor noștri, an în care și pământul strămoșilor noștri – Armenia, era lovit și pustiit de vânturile grele ale istoriei. Dar în București o mână de armeni au îndrăznit să viseze și să transforme visul în realitate, ridicând acestă Catedrală cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, loc al nașterii sufletelor nostre și cetate a credinței unui popor.

Menirea acestui popor de-a lungul istoriei a fost de a păși pe un drum plin de piedici, dar a biruit mereu. S-a ridicat din ruine, a înviat din cenușă, a reconstruit prin credință și fapte fala trecutului, spre a lăsa prețioasa moștenire generațiilor viitoare.

Cu bucurie și mândrie vă felicităm, Prea Sfinția Voastră, cu acest prilej, adăugăm calde urări și felicitări truditorilor pentru păstrarea bisericii și a credinței, preoți și epitropi, dar și fraților noștri din România. Dumnezeu să să țină mereu Biserica Apostolică Armeană în strălucirea luminii sale.

Vă sărutăm dreapta,

În numele Asociației Raffi

 

 Președinte                                                                               Vicepreședinte

Ara Echighian                                                                        Luiza Arakelian-Golsan