Mihai Stepan Cazazian

Mesaje de condoleanțe, la despărțirea de Miklos Jakobovits, din partea Ambasadei Armeniei și Ministerului Culturii al Republicii Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

200/2012                                                                             București, 17 decembrie 2012

Doamnei Marta Jakobovits

Str. Brasovului nr. 39

410026, Oradea

Stimată Doamnă Jakobovits,

Din numele Guvernului Republicii Armenia, a Ministerului Culturii din Armenia, dar și din numele meu personal permiteți-mi să vă transmit cele mai profunde condoleanțe față de dispariția soțului Dumneavoastră, maestrul Miklos Jakobovits, cel care a fost o personalitate eminentă, un pictor excepțional și un om de o calitate umană superioară, și căruia astăzi vrem să-i aducem un sincer omagiu.

Vom păstra mereu vie amintirea maestrului Jakobovits, iar dispariția sa este pierdere enormă pentru noi cu atât mai mult cu cât domnia sa, fiind un reprezentant de vază al artei românești, a rămas fidel și rădăcinilor sale armenești și a iubit patria strămoșilor săi.

În speranța că puținele mele rânduri v-au adus alinare, vă asigur că sunt alături de Dumneavoastră și vă împărtășesc durerea.

 

Cu deosebit respect și profundă tristețe,

Hamlet GASPARIAN

 

MINISTERUL CULTURII AL REPUBLICII ARMENIA

 18.12.12 № 05/4.1/5237/12

Dragi prieteni,

Profund îndoliați am primit vestea dispariției cunoscutului pictor Miklos Jakobovits, în personalitatea și creația căruia un loc aparte îl ocupau rădăcinile și temele armenești.

De asemenea regretăm faptul că marele pictor nu a reușit să-și îndeplinească visul său mult dorit de a organiza o expoziție personală în Armenia, care trebuia să aibă loc în octombrie a.c. la Muzeul de Artă Contemporană din Erevan.

Permiteți-ne din numele oamenilor de cultură din Armenia, dar și din numele meu personal să vă transmitem condoleanțe pentru această pierdere iremediabilă precum și un gând de alinare soției îndoliate Marta Sarkozy-Jakobovits, dar și întregii comunități armene din România.

Ministru adjunct/Secretar de Stat,

Artur Poghosian