Mihai Stepan Cazazian

Mesaj de felicitare adresat domnului NIKOL PAȘINIAN, prim-ministru al Republicii Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

08.05.2018

 

PRIMULUI MINISTRU AL REPUBLICII ARMENIA, DOMNUL NIKOL PAȘINIAN

 

Stimate domnule Pașinian,

 

În numele Uniunii Armenilor din România, al celorlalți doi deputați armeni din Parlamentul României, Varujan Pambuccian și Lucian Eduard Simion (Sarkisian), și al meu personal, vă felicit din toată inima cu ocazia alegerii Dumneavoastră ca premier al Armeniei de către Adunarea Națională și preluarea acestei funcții de mare răspundere.

Sunt întru-totul convins că în Noua Armenie vom avea progrese fundamentale și succese fără precedent, în atingerea cărora rolul Dumneavoastră este special și inestimabil.  În ultimii 10-12 ani, ocupând de două ori funcția de ministru al economiei, precum și pe cea de ministru al finanțelor și comerțului, am avut numeroase întâlniri cu cercurile de afaceri românești și armenești și pot afirma că există un mare potențial pentru dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, care din varii motive în ultimii ani a stagnat.

Menționez cu mândrie că patrimoniul cultural extrem de bogat al milenarei comunități armene din România stârnește un mare interes printre sute de oameni de știință și cercetători armeni, români și străini.

Sunt convins că vom avea numeroase ocazii de cooperare în domeniile economiei, culturii și pe alte planuri, atît la Erevan, cât și în comunitatea armeană din România, unde vă așteptăm cu drag. Această cooperare va fi, în mod firesc, menită să consolideze și să adâncească legăturile polivalente dintre cele două țări prietene, precum și  să rezolve diverse probleme legate de Armenia și Diaspora.

Cu urări de reușită și profundă stimă,

Varujan VOSGANIAN

Președinte al grupului de prietenie cu Armenia din Parlamentul României, deputat, președinte al Uniunii Armenilor din România