Arhiepiscopia Armeana

Arhiepiscopia Bisericii Armene din România / MESAJ de CONDOLEANȚE la trecerea din această viață a Înaltpreasfințitului PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuțiului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

PREA FERICITULUI PĂRINTE DANIEL

PATRIARH AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

Cu sufletul plin de tristețe am aflat de trecerea din această viață a Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuțiului, ierarh dăruit  slujirii lui Hristos și Bisericii Sale, arhipăstor vrednic al turmei care i-a fost încredințată,  apărător al tradițiilor ortodoxe și statornic luptător  pentru bunaînțelegere între toți creștinii.

De-a lungul multor ani în îndelungata sa slujire ne-a oferit bucuria de a fi martori ai faptelor sale, înfăptuiri deosebite în toate domeniile vieții bisericești.

Ca arhipăstor al comunității armene din România și slujitor al Bisericii Apostolice Ortodoxe Armene am avut deseori prilejul  de a  simți aleasa apreciere  pe care venerabilul ierarh o avea față de Biserica Armeană dar și dragostea cresștineaască pentru  credincioșii armeni, fiindu-ne alături cu trup și suflet  în multe momente de mare trăire duhovnicească  din viața  Bisericii Apostolice Armene și din  viața comunității armene din România.

În anul 2001 când Biserica Apostolică Armeană împlinea 1700 de ani de creștinism, ÎPS Pimen și Vrednicul de pomenire Arhiepiscop Dirayr Mardichian, au urcat împreună dealul Mănăstirii Hagigadar, participând la Sf.Liturghia. În anul 2012 la întîmpinat la Biserica Armeană Sf. Simion pe Sanctitatea Sa Karekin al II, Patriarh Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor la invitația PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România.

La ceasul trist al plecării sale la Domnul ne închinăm cu evlavie și smerenie  în rugăciune pentru odihna sufletului său!

Veșnica lui pomenire!

Sincere condoleanțe îndoliatei Biserici Ortodoxe Române și îndureratei Arhiepiscopii a Sucevei și Rădăuțiului!

Rămânem pururi rugător pentru sufletul robului lui Dumnezeu Pimen, Arhiepiscopul.

Cu dragoste în Hristos și duhovnicească închinăciune,

PS Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Eparhiei Armene din România,

Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria