Mihai Stepan Cazazian

Mesaj de condoleanţe la dispariţia marelui chansonetist

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          Cu mare durere în suflet am aflat vestea trecerii la cele veşnice a marelui artist, cântăreţ, compositor, chansonetist  Charles Aznavour (Şahnour Aznavourian).

            Moartea renumitului artist mondial o deplânge întrega omenire, toată armenimea, toată Franţa, milioane de fani, deoarece Charles Aznavour a fost  un fenomen deosebit pentru întrega umanitate, valorile create de el au o semnificaţie mondială pentru toate generaţiile.  Încă o legendă a secolului XX a trecut  în nefiinţă lăsând vacant acel tron pe care cu greu va reuşi să se aşeze cineva. Arta lui a cucerit toate generaţiile, a trecut peste toate barierele şi graniţele,  a atins  cele mai sensibile corzi din inima fiecăruia.

         Iubirea şi dăruirea pe care o avea marele maestru faţă de poporul armean şi faţă de patria sa sunt incomensurabile. Fiul destoinic al poporului armean în toate timpurile: fie de bucurie sau de tragedie, fie în timpul marilor pierderi sau a realizărilor, a fost lângă neamul său, fiind mândru de identitatea sa şi de valorile naţionale, totodată prezentând   acele valori întregii lumi.     

           Poporul armean care în decursul istoriei sale a trecut prin multe încercări şi tragedii, continuu a simţit prezenţa şi ajutorul oferit de Aznavour: râzboiul din Arţah, cutremurul devastator, independenţa şi renaşterea statalităţii. Peste tot era prezent marele chansonnier, slujind poporul său, sprijinind la crearea noului stat şi pe merit fiindu-I oferit titlul de EROU NAŢIONAL AL ARMENIEI.

            Ne rugăm la Bunul Dumnezeu pentru odihna sufletului a destoinicului fiu al poporului armean. Ne aplecăm fruntea în faţa lui, sincere condoleaţe familiei Aznavour, rudelor, prietenilor. Fie binecuvântată memoria marelui fiu al poporului armean.