Arhiepiscopia Armeana

Mesaj de condoleanțe la dispariția fostului președinte al Federației Comunităților Evreiești din România Dr. Aurel Vainer

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          Cu mare durere în suflet am aflat vestea trecerii la cele veşnice a domnului Aurel Vainer, preşedinte de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, supravieţuitor al Holocaustului și fiul destoinic al poporului evreu, un exemplu de inteligenţă și un promotor al valorilor universal, un luptător neobosit împotriva antisemitismului, împotriva urii şi a discriminării.

          Ceasul trecerii din această viață a Dr. Aurel Vainer a adus umbra  cernită a tristeții  de  necuprins în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut și mai mult, a celor care l-au iubit, deoarece dl. Aurel Vainer a fost un fenomen deosebit pentru întrega umanitate, valorile create de el au o semnificaţie deosebită pentru toate generaţiile. Iubirea şi dăruirea pe care o avea Dr. Vainer faţă de poporul evreu şi faţă de patria sa sunt incomensurabile. 

          Mă alătur prin acest cuvânt părintesc durerii voastre cu profundă compasiune. Primiți expresia sincerelor condoleanțe din partea Noastră dar și a tuturor armenilor din România, însoțită de încredințarea dragostei Noastre părintești.

Ne rugăm la Bunul Dumnezeu pentru odihna sufletului a destoinicului fiu al poporului evreu. Sincere condoleaţe familiei, Federației Comunităților Evreiești și Cultului Mozaic.

          Dumnezeu să-I lumineze sufletul!

Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Eparhiei Armene din România

Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene